Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'Tek adamlığa müsade etmeyiz'

'Tek adamlığa müsade etmeyiz'

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

'Tek adamlığa müsade etmeyiz'

İrfan Aktar, Galatasaray’da tek adamlığa kesinlikle müsade etmeyeceklerini ifade etti. Aktar ayrıca, Neuchatel olaylarında Ali Şen’den destek aldıklarını belirtip "Fenerbahçe bizden destek isterse buna hazırız" dedi.

Divan Kurulu Başkanı son olarak UEFA Disiplin Kurulu’nın aldığı kararları ise “Türk sporu için kara bir leke olarak” nitelendirdi.

İşte İrfan Aktar’ın açıklamaları;

DEMOKRASİ PROBLEMİ YOK

“Yapılan seçim tüzüğe uygun. Kimse seçime girmesin denilmedi. Galasaray’da tüzüğün dışına ne bir başkan çıkabilir ne de biz müsade ederiz. Başkan’nın tek adamlık sıkıntısı olduğunu görmedim.

Galatasaray’da tek adamlığı önleyecek kademeler vardır. Bizim Genel Kurullarımız diğer kulüplere benzemez. Önemli olan ortak aklın bulunmasıdır. Demokrasi ile ilgli bir problemimiz olduğunu zannetmiyorum"

BAŞKA KULÜPLERE BENZEMEYİZ

"Başka kulüplerde olduğu gibi başkanların büyük paralar koyarak genel kurula hakim olması bizde söz konusu değildir. Yöneticilerimizin kulüpten alacağı yüzde 1 civarındadır. Para bağlantısı yoktur. Arzu da etmeyiz bu durumu.

Para koyarak bu kulübe hakim olma zihniyetinde insanlar yoktur Galatasaray’da. Yönetici alacaklarının yüksek olduğunu görürsek itiraz ederiz. Demokrasiden bir tereddütüm yok"

KARA LEKE

"UEFA Kararları, tüm Türkiye’ye etkiler. En kısa sürede bunların unutulması ve hatırlanmamasını temenni ederim. Spor camiası için kara bir lekedir"

FATURA BİZE KESİLMESİN

"Fenerbahçe bizden yardım istemedi. Bize hiçbir şey olmaz deniyordu. Dosyalar kapanmıştır dendi. Salı günü birden bomba düştü. O düşen bombayı bize fatura etmeye kimse kalkmasın"

ALİ ŞEN, BİZE YARDIM ETTİ

"Neuchatel problemini çözmek için Ali Şen’nin yardımı olmuştur. Bırakın yardım istemeyi, onlar bizim şikayet ettiğimiz söylüyorlar. Biz niye şikayet edelim? UEFA’nın kendi elemanları var bunu takip eden. Başka kulüplerden sıkıntı aramanın doğru olacağını sanmıyorum"

YARDIM EDERİZ

"Bizden yardım isterlerse yapabileceğimiz birşey varsa derhal koşarız. Afaki konuşmalar hoş değil"

ESKİDEN PROBLEM YOKTU

"Rakip olabiliriz ama dostuz. Eski başkanları hatırlayın. Bu insanlarla her an saygı içinde büyüklerimiz beraber olmuşlar. Bugünkü yöneticilerin davranışları farklı. Zorla güzellik olmaz. Sizi birisi suçluyorsa orada dikkatli olmak lazım"

(Radyospor)

Haberin Devamı