Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Talisca: Vurduğum an gole sevindim

Talisca: Vurduğum an gole sevindim

Gençlerbirliği’ne attığı muhteşem frikik golüyle maça damga vuran Anderson Talisca, o anları anlattı.

Talisca: Vurduğum an gole sevindim

Kara Kartal’ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, Beşiktaş formasıyla ortaya koyduğu başarılı performansla yıldızını parlatmaya devam ediyor. Son olarak önceki akşam Vodafone Arena’da oynanan Gençlerbirliği mücadelesinin 61. dakikasında sahneye çıkan Sambacı, frikikten attığı golle alkış topladı. Karşılaşmanın ardından düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaşan 23 yaşındaki futbolcu, “Ricardo Quaresma’yla her idman sonunda frikik çalışması yapıyoruz. Gençlerbirliği’ne attığım gol öncesinde topun başına geçtiğimde bana, ‘İdmanda attın, şimdi de at bakalım’ dedi. Ben de çok iyi konsantre olup çok iyi bir vuruş yaptım. Topu kaleye gönderir göndermez gol olacağını anladım ve koşmaya başladım” ifadelerini kullandı.

‘Şenol hoca bana güvendi’

Teknik direktör Şenol Güneş’ten övgüyle bahseden Talisca, “Golün ardından Şenol Güneş’e koştum. Bana çok güvendi ve destek verdi. Kariyerimde çalıştığım en iyi teknik adamlardan birisi” sözlerini sarf etti. Öte yandan şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da konuşan 23 yaşındaki futbolcu, “Şampiyonluk için henüz erken. Avantaj bizde ama yine de kalan tüm maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkacağız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Bonservisimi al başkan’

Portekiz ekibi Benfica’dan 25 milyon Euro’luk (97 milyon TL) opsiyonla 2 sezonluğuna kiralanan Anderson Talisca, kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek istediğini söyledi. Yıldız isim, “Başkanımız Fikret Orman’dan bonservisimin alınmasını bekliyorum. Benden yana bir problem asla olmaz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Duran top ustası

Siyah-Beyazlı formayla 16 lig maçında 8 gol atmayı başaran Anderson Talisca, bu sayıların 2’sini serbest vuruştan kaydetti. Başarılı futbolcu ek olarak toplamda 5 golü ceza alanından attı. Genç isim, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’yla oynanan grup maçında da attığı frikik golüyle bonservisini elinde bulunduran kulübünü yıkmıştı.

Rekor için son 2!

Portekiz ekibi Benfica’da 3 kupalı 2014-15 sezonunda 44 maça çıkan Talisca, kulübüne 11 gollük katkı sağlamıştı. Geçen sezon ise Benfica’da 33 mücadeleye çıkan Brezilyalı hücumcu, sezonu 10 golle tamamlamıştı. Beşiktaş’ta bu sezon 25 karşılaşmada şimdiden 10 gol atmayı başaran Talisca, kalan haftalarda 2 gol daha atarsa kariyer rekoru kıracak.

Haberin Devamı

(Fanatik)