Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği Süper Lig'de ilk yarının lideri Demir Grup Sivasspor

Süper Lig'de ilk yarının lideri Demir Grup Sivasspor

Süper Lig'de lider Sivasspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. 90 +7. dakikaya kadar 2-1 geride mücadele eden Sivasspor bulduğu golle ilk yarıyı lider olarak tamamlamayı garantiledi.

Süper Lig'de ilk yarının lideri Demir Grup Sivasspor

Süper Lig'de en yakın rakibi Medipol Başakşehir'in 6 puan önünde lider durumda bulunan Demir Grup Sivasspor, 16. hafta maçında Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Saat 14.00'da Eryaman Stadı'nda başlayan maçı hakem Halis Özkahya yönetti.

Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesiyle birlikte çıkış yakalayan Gençlerbirliği Spor Kulübü, evinde ağırladığı Sivaspor ile maçın 90 +6. dakikasına kadar önde götürdüğü mücadele sonucunda 2-2 berabere kaldı. Bu maç sonucuyla birlikte Sivasspor puan kaybetmesine rağmen liderliğini korurken Gençlerbirliği de aynı şekilde sıralamadaki yerinde kaldı.

Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalarak hem yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı hem de Süper Lig'de ilk devreyi bitime bir hafta kala lider tamamlamayı garantiledi.
Ligin 9. haftasında iç sahada Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek seri başlatan Sivas temsilcisi, bu maçın ardından çıktığı 8 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi.
Geride kalan periyotta Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor'u 2-0, İstikbal Mobilya Kayserispor'u 4-1, Kasımpaşa'yı 2-0, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe'yi de 3-1 mağlup eden kırmızı-beyazlılar, deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalarak 8 maç üst üste sahadan puanla ayrıldı.
Sivasspor, bu maçlarda 7 galibiyet 1 beraberlikle 22 puan topladı.
İlk yarının lideri Sivasspor
Sivas ekibi, ligin 11. haftasında oturduğu liderlik koltuğunu devre arasına kadar korumayı başardı.
Kırmızı-beyazlılar, 16 hafta sonunda topladığı 34 puanla maç fazlasıyla en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 7'ye çıkararak, ligin ilk devresini bitime bir hafta kala lider tamamlamayı garantiledi.
Yatabare 6, Kone 4'üncü golüne imza attı
Sivasspor'da forvet oyuncusu Mustapha Yatabare, Gençlerbirliği ağlarını havalandırarak ligdeki 6. golüne imza attı.
Karşılaşmanın 90 +7. dakikasında Yatabare'nin skoru 2-2'ye getiren golünün ardından Sivassporlu taraftarların bulunduğu misafir tribünde büyük sevinç yaşandı.
Sivasspor'un golcü oyuncusu Arouna Kone de Ankara deplasmanında attığı golle gol sayısını 4'e yükseltti.
Öte yandan Sivas ekibinde 21 yaş altı takımından sezon öncesi kadroya dahil olan Volkan Eğri, Süper Lig'de ilk kez forma şansı buldu.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Haberin Devamı

GENÇLERBİRLİĞİ: Ertaç, Fabricio, Bjarsmyr, Toure, İbrahim, Yasin, Sessegnon, Sefa, Seuntjens, Candeias, Stancu

SİVASSPOR: Samassa, Marcelo, Appindangoye, Caner, Uğur, Ziya, Hakan, Mert Hakan, Erdoğan, Fernando, Yatabare.

NOT: Sivasspor'da ısınmada sakatlanan Fernando'nun yerine Arouna Kone ilk 11'de maça başladı.