Gazete Vatan Logo
Futbol Süper DrogBABA

Süper DrogBABA

Aslan normal süresi 0-0 biten maçta Kanarya’nın kalesini topa tuttu ama 99’da Drogba ile ağları buldu. 63’te Alves kızarırken, golden sonra açılan F.Bahçe’de Caner de direğe takıldı. G.Saray üst üste 2. kez zafere ulaşan ilk takım oldu

Süper DrogBABA

İki takım da önemli eksiklerle sahadaydı. Hızlı başlayan maçta F.Bahçe rakibine oranla biraz daha organize göründü ilk bölümde. Çok pas yapan ve hücum oyuncularını daha iyi besleyen sarı-lacivertliler, G.Saray’a orta sahada ciddi baskı yaparak topa daha çok sahip olan taraftı.

G.Saray orta sahasının etkisiz olduğu ilk 30 dakikada F.Bahçe kalesinde 20. dakikada Drogba’nın yarattığı ciddi tehlikeyi Mert çıkardı. Savunmanın, şansın da yardımıyla uzaklaştırdığı bu pozisyon sanrası 24’te Sow çok net durumda topu auta attı.

Hamit-Sneijder-Selçuk’tan istediği verimi alamayan G.Saray 33’te kazandığı kritik serbest vuruştan sonuç alamadı. İlk yarının son 10 dakikasında F.Bahçe’nin ilerde top tutamaması G.Saray’ın oyun hakimiyetini artırdı. Melo ve Amrabat’la etkili olan sarı-kırmızılıların rakip kalede yarattığı tehlikeleri Mert başarıyla uzaklaştırdı.
2. yarıda da etkili olan G.Saray, uzaktan sert şutlarla F.Bahçe kalesini sık sık yokladı ancak Mert’i geçmeyi başaramadı. İstediği etkinliği yakalayamayan F.Bahçe, 63. dakikada, o zamana kadar sahanın en iyisi olan özellikle Drogba’ya yaptığı savunmayla dikkat çeken Alves’in 2. sarı karttan kırmızısıyla 10 kişi kaldı.

MERT DEVLEŞTİ!

Eksik F.Bahçe adeta kendi yarı sahasına hapsoldu. 70’te Sow’la bir gol şansı yakaladı F.Bahçe ancak Muslera etkili bir şekilde kurtardı. Art arda gelen G.Saray ataklarından Mert’in müthiş performansı ve Kadlec’in kritik müdahaleleriyle gol yemeden kurtulan F.Bahçe 90 dakikayı 0-0 bitirmeyi başardı.

Uzatmada bir süredir geliyorum diyen gol Hakan’ın ortasında Drogba’nın vurduğu şık kafayla geldi. O zamana kadar savunmayı düşünen sarı-lacivertliler golden sonra var gücüyle beraberlik için ataklar yapsa da kalesinde devleşen Fernando Muslera geçit vermedi.

Sahadan 1-0 galip ayrılan G.Saray, Süper Kupa’yı 3. kez müzesine götürmenin sevincini yaşadı.

Haberin Devamı