Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Son yolculuğuna uğurlandı

Son yolculuğuna uğurlandı

Şadan Kalkavan için Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'nde tören düzenlendi.

Son yolculuğuna uğurlandı

Çarşamba günü vefat eden Fenerbahçe Yönetim Kurulu eski üyesi ve işadamı Şadan Kalkavan için Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki Lefter küçükandonyadis tesislerinde tören düzenlendi.

Törene Fenerbahçe Kulübü Eski Bşkanı Ali Şen, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak ve Fenerbahçe camiasının önemli isimleri katıldı.

Anma Töreninde konuşma yapan Ali Şen eski yönetim kurulu arkadaşı ve kardeşim dediği Şadan Kalkavan için "Benim başkanlık yaptığım dönemde yaşadığım şampiyonlukta herkes beni konuştu ama bunun arkasında asıl mimarlardan biri de kardeşim Şadan Kalkavan'dı" şeklinde konuştu.

Dereağzı'ndaki törende konuşma yapan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ise "1994 yılında sayın Ali Şen'in yönetim kurulunda beraber görev yaptığım arkadaşım Şadan Kalkavan'ı kaybetme üzüntüsünü yaşamaktayım. O günün zor şartlarında Başkan Ali Şen ve Şadan Kalkavan sayesinde şampiyon olmuştuk. Bu şekilde Fenerbahçe'ye katkı yapan değerli bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yapılan anma konuşmalarının ardından Şadan Kalkavan'ın cenazesi Dereağzı Tesisleri'nden çıkarılarak cenaze namazının kılınacağı Ataşehir Mimarsinan Camii'ne götürüldü.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ
Kalkavan'ın cenazesi, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.
Fenerbahçe Kulübü'nün ve iş dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Kalkavan'ın cenaze törenine aile ve yakınlarının yanı sıra spor, iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri katıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eski TFF başkanları Haluk Ulusoy ve Mehmet Ali Aydınlar, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Fenerbahçeli eski yönetici ve iş adamı Ali Koç, teknik direktör Mustafa Denizli, işadamları Erdoğan Demirören, Yılmaz Ulusoy ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu gibi isimler de cenaze namazına katıldı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra eski bakanlar ve çok sayıda siyaset adamı da katıldı. Suriyeli İslam alimi Şeyh Ahmed el-Haznevi'nin oğlu Abdulğani el-Haznevi de cenaze törende bulundu.
Teknik direktör Mustafa Denizli, TFF Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, eski Gaziantepspor Kulübü'nün Başkanı Celal Doğan ile Fenerbahçe Kulübü eski ve yeni yöneticileri ile çok sayıda eski futbolcu Kalkavan'ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı.
Fenerbahçe'nin Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki törene sağlık sorunu nedeniyle katılamadığı bildirilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, cenaze namazında da yer almadı.
Kalkavan'ın Fenerbahçe bayrağına sarılan tabutunun üzerine Çaykur Rizespor forması da konuldu. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Albayrak, taziyede bulunduğu Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Şen ile uzun süre sohbet etti.
Merhum Kalkavan, kalp damarlarında tıkanıklık nedeniyle ameliyat edildiği hastanede 11 Mart Çarşamba günü vefat etmişti.

Haberin Devamı