Gazete Vatan Logo
Basketbol Son çeyrekte ROMAn yazdı

Son çeyrekte ROMAn yazdı

ULEB Cup son 16 turunda Banvit, Virtus Roma ile karşı karşıya geldi.

Son çeyrekte ROMAn yazdı

İlk yarıdaki top kayıplarına 3. çeyrekte de devam eden Bandırma ekibi, bir türlü farkı açamadı. Son bölümde ise rakibini 4 sayıda tuttu ve maçtan galip ayrıldı

EUROCUP son 16 turu ilk maçında Banvit, İtalya’nın Virtus Roma takımını 71-55 devirdi ve büyük avantaj sağladı. Maça iyi başlayan temsilcimiz, Veremeenko’nun içeriden Mejia’nın da dışarıdan ürettiği sayılarla ilk çeyreği 22-18 önde tamamladı.

2. periyotta Bandırma ekibinin yaptığı top kayıpları Roma fast-breakleriyle potamızda sonuçlanınca çeyreğini bitimine 2 dakika kala skor eşitlendi. Devreyi 40-36 önde tamamlayan Banvit’te Meija 12 sayıyla oynarken rakipte ise Ejim 14 sayıyla mücadele etti.

BU bölümde savunma sertliğini artıran Roma’ya karşı sayı bulmakta zorlanan Banvit, 40 saniye kala 51-49 geri düştü. Final periyoduna 52-51 önde giren temsilcimiz, savunmada agresifliği artırdı. Banvit, son bölümde skor bulmakta yine problem yaşasa da maçı savunmasıyla 71-55 kazandı. 11 Mart’ta Roma’da oynanacak rövanşta temsilcimiz, 15 sayı farkla kaybetse dahi çeyrek finale kalacak.

Haberin Devamı