Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sıradaki rakibimiz Kanada

Sıradaki rakibimiz Kanada

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin'in Xuancheng kentinde oynanan FIVB World Tour 2016 üçüncü etap H2 Grubu'ndaki son maçında Slovakya'yı da 3-2 mağlup etti. Ay yıldızlı ekip daha önce de Japonya ve Çin'i 3-0'lık setlerle yenmişti

Sıradaki rakibimiz Kanada

Bu sonucun ardından A Milli Erkek Voleybol Takımı, Grup 2'de 2'nci sırayı aldı ve 9-10 Temmuz tarihlerinde Portekiz'in Norte bölgesine bağlı olan Matosinhos'da Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos Salonu'nda oynanacak olan FIVB World League 2'nci Grup Final Etabı'nda Kanada ile eşleşti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenörü Emanuele Zanini, dörtlü finalleri garantiledikleri için kadroda değişikliğe gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Finallere katılmayı garantilediğimiz için bu maça farklı bir altıyla başladık. Hem bazı oyuncularımızı dinlendirmek hem de fazla oynama şansı bulamayan oyuncuları sahada görmek istedim. Onları mental ve fiziksel açıdan değerlendirmek için iyi bir fırsat oldu. Gelecek hafta ve daha sonrası için güzel veriler elde ettik. Oynadığımız tüm beş setlik maçları kazanarak fiziksel ve mental anlamda iyi bir test verdik. Bu ve benzeri karşılaşmaların takımımızın güvenini arttırdığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Artık önümüzde iki maç kaldı. Hedefimiz birinci gruba yükselmek ve dünyanın en iyi ülkeleri ile aynı seviyede olmak. Güçlü rakiplerle karşılaşacağız. Yarı finalde, Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Kanada ile oynayacağız. İlk hedefimiz finallere katılmaktı. Şimdi çıtayı daha yükseğe koymalı ve bu takımlara karşı iyi oynamalıyız. İkinci ve asıl hedefimiz elbette şampiyonluğa ulaşmak."

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın oyuncularından Murat Yenipazar ise yaptığı açıklamada, "Güzel bir maç oldu. Her iki takım da iyi bir mücadele sergiledi. Sonunda kazanan biz olduk. Takımımızın ve teknik ekibimizin sergilediği performanstan gurur duyuyorum. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde ifadelerde bulundu.

Çin'deki H2 Grubu'nun son maçında ev sahibi Çin ile Japonya Türkiye saati ile 12.40'ta başlayan maçta şu anda karşı karşıya geliyorlar.