Gazete Vatan Logo
Futbol Sıra Kocaman’a mı geldi?

Sıra Kocaman’a mı geldi?

Antalya maçında tribünlerin hedefi olan ve maç sonrasında istifa tezahüratları için...

Sıra Kocaman’a mı geldi?

F.Bahçeli futbolcular, Antalya maçında tribünlerin istifasını istediği hocalarına sahip çıktı.

“Selçuk’a takanlar şimdi de hocaya taktı. Neredeyse ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak noktaya geldi.”

Aykut Kocaman’a büyük haksızlık yapılıyor. Bunu hak etmiyor. Bundan sonra hocamız için oynamalıyız. ”

F.BAHÇE’NİN 47 maçlık namağlup unvanını kaybettiği maçta tribünlerin hedefi olan ve maç sonrasında istifa tezahüratları için “Doğru zamanı beklemekte fayda var” açıklamasını yapan teknik direktör Aykut Kocaman’a futbolcular sahip çıktı. Tribünler özellikle 3. golden sonra “Aykut istifa” ve “Aykut söyle Alex nerede?” diye bağırırken, tecrübeli hoca tepkilere “Antrenörler için tabii ki çok istenen ve hoş bir durum değil. Ancak futbolun acı gerçeklerinden birisi bu. İşler yolunda gitmediği zaman elektrikler ve şimşekler antrenöre doğru gelir. Bu işin doğal bir seyri maalesef” yanıtını verirken, kendi yapısında bir insan için bu baskının kolay olmadığını ifade etmişti.

‘ÇOK YORGUNUZ’

ANTALYA maçının ardından biraraya gelen kaptanlar ve takımın tecrübeli isimleri kendi aralarında başta Aykut Kocaman’a yapılan protestolar olmak üzere durum değerlendirmesi yaptılar. Kocaman’ın karşılaştığı tutumun, daha önce yaptığı hatalar nedeniyle oyundan çıkarken ıslıklanan ve ayağına her top geldiğinde tepki alan Selçuk Şahin ile aynı olduğuna dikkat çeken sarı-lacivertliler, “Selçuk’a takanlar şimdi hocaya taktı. Hocaya büyük haksızlık ediliyor. Ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak noktaya geldi. Bundan sonra hoca için oynamalıyız. Bunları kesinlikle hak etmiyor.

ÇOK yorgunuz. Maçlar çok üst üste geldi. Örneğin Hasan Ali, Milli Takım, Avrupa derken neredeyse 20 maç üst üste oynadı. Milli takımlar da performansımızı etkiliyor” diyerek bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

10 MİLYON HAVAYA UÇTU

SAHASINDA 47 maçlık yenilmezliği sona eren F.Bahçe cezası nedeniyle evinde sadece kadın ve çocuklar önünde oynadığı 5 maçta ekonomik olarak da büyük bir kayıp yaşadı. Bu sezon evinde Beşiktaş, Trabzonspor, G.Antep, Mersin İY ve Antalyaspor’u ağırlayan sarı-lacivertlilerin bedava bilet dağıtılan bu maçlarda toplam kaybının 10 milyon TL’yi geçtiği ifade edildi.

BU arada TFF beraberliğe 750 bin, galibiyete 1.5 milyon TL performans primi verirken, 9 haftada 2 yenilgi ve 4 beraberlik alan Kanarya buradan da 6 milyon TL kayıp yaşadı.

F.BAHÇE’YE NE OLUYOR?

Sarı-lacivertliler, 9. haftada ligde 8.’liğe inerken taraftarlar ve camia bu sorunun yanıtını arıyor.

TAYFUN BAYINDIR: Artık takke düştü

TAKKE düştü kel göründü... Antalya hezimeti F.Bahçe için bu sezonun ilk ve en önemli dönüm noktasıdır. Sarılacivertliler bu maça kadar iyi oynamanın uzağında kaldı. Kötü performansına karşın ya kazandı ya da stratejik beraberlikler elde etti. Bu da tüm sorunları halının altına itti. Aykut Kocaman’ın sert uyarıları, “Kötü oynuyorsunuz, kendinize ihanet ediyorsunuz” söylemleri pek işe yaramadı.

SONUÇTA; üst düzey futbolculara sahip olan F.Bahçe ekip olmaktan ileriye gidemedi, hatta ‘sıradan takım’ hüviyetini alamadı. Kocaman’ın istifası çözümden çok kargaşa yaratır. F.Bahçe ‘takım’ olduğu an sorunların üstesinden gelecektir.

GÜNTEKİN ONAY: Zaten hep kötüydü

F.BAHÇE’NİN tüm kimyası değişti. Takımın en önemli oyuncuları Alex ve Emre’ydi, gittiler. Yobo ve Meireles sakat olunca takım alt-üst oldu. Zaten F.Bahçe ligin en kötü hücum yapan takımı. Öyle ki ben bir forvetin kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyon bile hatılamıyorum. Ama inanılmaz yüzdeyle oynayıp bugünlere geldiler. Örneğin M’Gladbach maçında 2 ataktan 4 gol çıktı. Bu herkesi kandırdı.

F.BAHÇE rakip kaleye gidemediği gibi çok da pozisyon veriyor. Yani sarı-lacivertliler hiçbir şeyi iyi yapamıyor. Bence F.Bahçe’nin Antalya’ya yenilmesi sürpriz değil. Limassol’ü yenmesi, Bursaspor maçında puan çıkarması sürpriz.

RIDVAN DİLMEN: Sadece Sow var

BU Antalya nasıl 15 puan yapmış diyordum. Merakımı giderdim. F.Bahçe’de Kuyt istekli ancak kapanan takımlar karşısında sıradan kalıyor. Ders alınması gereken şeyler var. F.Bahçe’nin oyununa bakıyorsunuz, bir tek Sow oynuyor. G.Saray’da oynasa 25 gol atardı. Bugün dışarıdan biri gelse Sow’dan başka kimseyi almaz.

F.BAHÇE 5 yıldır Krasic’i istiyordu, aldık ve gördük ne olduğunu. Krasic, F.Bahçe’ye gelmeden önce de düşüş sürecindeydi. Katkı sağlaması zor. Krasic’in F.Bahçe’de istikrarlı bir şekilde oynayacağını düşünmüyorum. İstikrar diyorsanız 34 maçın en az 22’sinde iyi olması gerekir. Adam geçemiyor. Yapmak isteyip yapamayan oyuncular vardır... (%100 Futbol’dan alınmıştır.)

‘Hepimiz kahrolduk’

47 maçlık seri boyunca F.Bahçe’de görev aldığını hatırlatan Kocaman yaşadıklarını “Kimse benden daha çok üzülemez” sözleriyle özetledi.

BURSA karşısında evinde 47 maçlık yenilmeme serisi son bulan F.Bahçe’de tepkiler Aykut Kocaman’ın üzerinde yoğunlaşınca genç teknik adam da kendini savundu. “Eleştirileri, tepkileri anlayışla karşılıyorum” diyen Kocaman, “Kadıköy’deki serinin bozulması en çok beni üzdü. Çünkü o 47 maçlık serinin 47’sinde de ben F.Bahçe’de aktif olarak görev yaptım.

BÜYÜK çoğunluğunda da teknik direktör olarak ekibimle bir aradaydım. O yüzden hepimiz durumun farkındayız. Kimse bizden fazla üzülmüş olamaz. Hepimiz kahrolduk. Ama futbol bu. En kritik pozisyonlardaki beklenmedik eksikler bizi olumsuz etkiledi. Bizim gibi bir takım için bu mazeret değil. Ben sahaya F.Bahçe formasıyla sürdüğüm her oyuncuya güvenirim. Bu her zaman böyle olacak”dedi.

Haberin Devamı