Gazete Vatan Logo
Futbol Sıkıyönetim döneminde beni nasıl da dövmüştün

Sıkıyönetim döneminde beni nasıl da dövmüştün

MHK Eski Başkanı Yavuz'ın 'Dayakçı Yüzbaşı' olduğu TV'de ortaya çıktı

Spor yazarı Cem Dizdar, Bülent Yavuz’un 12 Eylül sorgusundayken kendisine attığı yumruğu açıkladı

KANAL 1’DE pazar gecesi yayınlanan ’Futbol Merkezi’ adlı spor programı belki de haftanın en ilginç karşılaşmasına sahne oldu. Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve spor yazarı Cem Dizdar, aynı programda bir araya geldiği, MHK eski başkanı Bülent Yavuz’un 12 Eylül sonrası sıkıyönetim döneminde kendisini boks eldiveniyle dövdüğünü açıkladı.
PROGRAMDA söz F.Bahçe-Beşiktaş maçının hakemi Bünyamin Gezer’in polis olduğuna gelince eski bir hesaplaşma gündeme oturdu. Futbolcuların polis olan bir hakeme diğer meslek gruplarından hakemlere oranla daha saygılı yaklaştıkları konuşulurken, araya giren Cem Dizdar, bunun bir toplumsal gerçek olduğunu, polis-asker gibi otoriter meslek gruplarının tüm Türk vatandaşları gibi futbolcuları da etkilediğini söyledi.

YAVUZ HATIRLAMIYOR

KENDİSİNİN hiçbir suç işlemediği halde polis ve askerden korktuğunu söyleyen Dizdar, Bülent Yavuz’a dönüp “Hocam 28 yıl önce Samsun’da görevliydiniz. (Bülent Yavuz o dönem hakemliğe başlamamıştı ve yüzbaşı rütbesiyle Samsun’da bölük komutanıydı.) 12 Eylül dönemiydi. Ben de solcularla beraber içeri alınmış ve sizinle karşılaşmıştım. Saçlarım sıfıra vurulmuş halde karşınıza çıkardılar beni, siz de kroşe mi, direkt mi şimdi tam hatırlayamadığım bir vuruş şekli ile burnuma patlatmıştınız. Burnum kanamıştı ve bayılmış numarası yapmıştım. 15 gün sonra suçsuz bulunup içeriden çıkartılmıştım” dedi. Bülent Yavuz olayı hatırlamadığını söylerken Dizdar, “Çok önemli değil ben hatırlıyorum” dedi.

MHK eski başkanı Yavuz, VATAN’a “Ben o olayı hatırlamıyor ve kabul etmiyorum. Samsun’da görev yaptığım doğru. Ancak hayatım boyunca bırakın birini dövmeyi, hiç kimseye bir fiske dahi atmadım” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı