Gazete Vatan Logo
Futbol Sezon öncesi bombalar!

Sezon öncesi bombalar!

Spor yorumcusu Sergen Yalçın sezon öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumlarını değerlendirdi.

Sezon öncesi bombalar!

Kanaltürk spor yorumcusu Sergen Yalçın sezon öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin durumlarını değerlendirdi. Galatasaray'ın lige hazır olduğunu söyleyen ünlü yorumcu; Fenerbahçe'de yaş ortalamasının çok yüksek olduğunu da sözlerine ekledi. İşte Sergen Yalçın'ın sezon öncesi değerlendirmesi:

ARDA TRANSFERİNİN MANTIĞI YOK

"10-12 milyon Euro'ya satıyorsun adamı 2 sene sonra bu oyuncuyu 20 milyona alacaksın. Gülerler adama. Bu Galatasaray'ın transfer mantığına ters bir durum. Madem bu adamı para kazanmak için sattın, 20 milyon Euro'ya almanın bir mantığı yok.

G.SARAY LİGE HAZIR

Fatih Terim o kadar yabancıyı ne yapacak? Galatasaray lige de Şampiyonlar Ligi'ne de hazır. Ben Dany'ye güveniyorum. Toparlar. Dany'nin Real Madrid maçında nasıl oynadığını unutmayalım. Galatasaray'ın gerisindeki 5 oyuncusu yabancı zaten. Stoperde Semih'le birini kullanacak, Sabri'yi Engin'i Erman'ı oynaTacak. Sivas'tan alınan Erman bence ligin en iyi orta saha oyuncusu. O rotasyonun nasıl yapılacağı Fatih Terim'in işi.

"SNEIJDER 3.5 SENE KALMAZ"

Sneijder 3.5 sene Galatasaray'da kalamaz. Hem yaş olarak hem fizik ve mantalite olarak. geçen sene söylediğim sözlerin arkasındayım. Burak, Drogba, Sneijder arasından kim oynar? Kadıköy'de çıkamazsın öyle. Beşiktaş, Trabzon deplasmanına çıkamazsın. Sneijder iyi ve yetenekli bir oyuncu. Hazırlık kampını iyi geçirdiyse bu sene hiç şansı yok. Artık beklenecek bir şey yok. Olanı verecek. Çok kaliteli bir takım var. Futboldan başka bir şey düşünmemesi lazım. Geçen sene gayet başrısız oldu. Ortaya bir şey koymadı. Kafada zaten hiç yoktu. Bu sezon inşallah Galatasaray'da faydalı olur ve Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde iyi yerlere taşır.

DROGBA ÇOK ÖNEMLİ

Son olarak Drogba'yı öven Sergen, "Drogba ile çok söylenecek bir şey yok. Lider ve futbolcu karakteri çok yüksek bir oyuncu. drogba her takıma lazım. takımı rakip sahada iyi tutan bir oyuncu, bu önemli. Seni rahatlatır, çıkmanı sağklar, atak yapmanı sağlar. Drogba kötü de olsa ona kimse bir şey demez, öyle bir şansı var. Çok iyi niyetli ve mücadele eden bir oyuncu.

"FENERBAHÇE'DE YAŞ YÜKSEK"

Moussa Sow'u oruç tutmadığı için oynadığını öğrendim ve görüşlerim değişti. Salzburg maçını izliyorusun. Kuyt, Webo, Meireles, Emre hepsi yaşlı. Seni oynatırlar mı? Karşında genç oyuncular var. Dakika 75 olsa 3-0 yenik olsa Fenerbahçe sürpriz olmazdı. Cristian ve Sow girince Fenerbahçe oyuna tutundu ve şans kazandı. Fenerbahçe'nin Kuyt, Webo ve Meireles'le Şampiyonlar Ligi'nde bir yere gitme şansı yok. 1-2 oyuncu kurtarır ama 5-6 yaşlı oyuncuyla başlayamazsın.

EMENİKE Mİ CARDOZO MU?

Ben Emenike derim. Cardozo'yu 23-24 yaşında zannediyorum. Adam 30 yaşındaymış. O yaştaki adama 15-20 milyon verilmez. bu işin maddi sirkülasyonu var. Sen Meireles'i kaça satacaksın? Kulüp stratejisi olarak bunun hesabı yapılmalı. Gareth Bale Mesut Özil'in yarı yeteneğinde bir oyuncu. 120 milyonlar konuşuluyor. Emenike genç oyuncu, onu 35'e aldığın vakit 80'e satarsın."

Haberin Devamı