Gazete Vatan Logo
Futbol Sende mi Bekele!

Sende mi Bekele!

Süreyya Ayhan, Nurcan Taylan ve Halil Mutlu’dan sonra rekortmen Alemitu Bekele’de de doping çıktı

Sende mi Bekele!

Türkiye’ye Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Etiyopya asıllı atletin 2009 yılında yapılan Salon Atletizm Şampiyonası’nda doping yaptığı 3 sene sonra ortaya çıktı.

TÜRKİYE’YE Avrupa Şampiyonluğu kazandıran Etiyopya asıllı atlet Alemitu Bekele’nin 2009 yılında Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda doping yaptığı 3 yıl sonra ortaya çıktı. WADA’nın 2008 yılından beri uygulamaya soktuğu ‘Biyolojik pasaport’ uygulamasıyla kendisinden alınan kan örneğinden yola çıkılarak yapılan analizde doping yaptığı kesinleşen Bekele’nin Türk Atletizm Federasyonu’ndan ve Uluslararası Federasyon disiplin kurullarına verilerek ceza alması bekleniyor.

HORMON ANALİZİ ELE VERDİ

ULUSLARARASI Anti Doping Ajansı (WADA) yaklaşık 4 yıl önce bisiklet sporcularıyla başlayarak, atletizm hemen ardından da kuzey disiplini branşında kayakçılara biyolojik pasaport uygulamasını devreye soktu ve sporcularudan sürekli kan ve hormon numuneleri alarak takibe başladı. 2009 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 3000 metrede Türkiye rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olan Bekele’den de numune alan WADA atletimizi sürekli takibe başladı. Kan ve hormonlara yapılan analizlerde ortaya çıkan verilerin doping maddesi alındığında gösterdiği sapmaları takip ederek sporcu hakkına karar verebilen WADA, Alemitu Bekele’de dopingi saptadı ve Türkiye’ye bildirdi.

BU arada atletizmde 20 kilometre yürüyüş branşında olimpiyat barajını geçen Recep Çelik’in doping yaptığı yakalandığı iddia edildi.

2 altın kazandı

ETİYOPYA’NIN Shoa şehrinde 17 Eylül 1977’de doğan Alemiku Bekele 1999 yılında Türk vatandaşlığına geçti. BeBekele, 2009 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası 3000 metrede ve 2010 Avrupa Şampiyonası’nda ise 5000 metrede altın madalya kazandı.

Taylan: Suçsuzum!

DÜN VATAN gazetesinde yer alan ‘Nurcan Taylan’a Uluslararası Halter Federasyonu’nun (IWF) tarafından 4 yıl ceza verildi’ haberiyle ilgili 28 yaşındaki halterci açıklamalarda bulundu. Taylan, “Cezam ömür boyu da olabilirdi. Ben bu cezayı hak etmedim. 4 yıl da uzun süre. Bu süreçte çok yalnız kaldım. Biraz destek olsa bu cezayı almazdım. Suçsuzum, 4 yıllık cezanın 2 yıla inmesini temenni ediyorum. Haltere podyumlarda veda etmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı