Gazete Vatan Logo
Futbol Semih Paşa çok yaşa

Semih Paşa çok yaşa

Fener Paşa engelini Semih'le geçti

Alex’in perdeyi açan golünü hazırlayan Semih, 67’de farkı 2’ye çıkardı. Son sözü 90+3’te Deivid söyledi. Maç fazlasıyla lider olan F.Bahçe derbi öncesi moral buldu.

SİMSARLI haftayı ’bol demeçli’ geçirdi F.Bahçe.. Kurtarıcı Semih ’Lideriz’havasına girmişti. Edu’nun aklı Villarreal, Alex’in Juve’ye takılıydı... Zemine de çok takmıştı Alex.. Sanki Şükrü Saracoğlu ’halı sahaymış’ gibi! Yani Konya’daki 4-1’in üzerine sanki bir bahar serinliği çökmüştü hafta boyunca. Zico’ysa ’teknik’ bakışı bile bırakıp, “Fedekarlık istiyorum” diyordu oyuncularından. Sanki ruhlarını bilmiyor adamlarının. Ya da kendini dinlemediklerini.

GAMSIZ BİR HAYAT

BAZEN Zico bile, özellikle Kadıköy maçlarına oyuncularının uyku tulumlarıyla geldiğini unutuyor. Konsantrasyonsuz Fenerliler sanki maç öncesi Doğuş’tan ’Gamsız’ı dinlemiş gelmişler.. İşin şakası bir yana işin teknik boyutu, rakiplerin klasik ’etten duvar’ örme hali, klişe kapanış hikâyesi. K.Paşa da öyleydi dün mesela. 5’li defansın önünde, çift yönlü çalışan körük orta saha. Alan daraltan bir Paşa...

Ama çapları kadar yapabiliyorlar tabii ki.. Yine de F.Bahçe’ye 45 dakika kendi alanında yan pas rekoru kırdırıyorlardı.. Ve 60’a dek risk almayan Zico anlayışı... Bir klasik artık... Haliyle ’Semih yani Ligin gol kralı yedek kalır mı?’ diye soracaklar Zico’ya. Ama geriden oyun kuramıyorsan, ön libero Selçuk bozuksa, kanatlar durmuşsa 10 forvet çıksan ne yazar ki?

Mesela ilk yarı 2 etkili şut atıyor F.Bahçe... İkisi de tek forvet Kezman’la. 8’de pivot santrfor pozisyonunda sırtı dönük topu alıyor, dönüyor vuruyor. Tolga önlüyor. 38’de soldan 3 Paşalı’yı geçiyor, yerden bazukası yan direkte patlıyor. Paşa’nın 2’si net, 7 gol girişimi var. 33’te Gönül’ün arka direkteki ıskasını Erhan voleliyor, Serdar çeliyor. 39’da kombine atakta Edu’nun ıskasıyla renklenen atakta Barbaros’un çok kötü şutu F.Bahçe’nin Kadıköy’de 45+1’de siftah kornerini atabildiği ilk yarıdaki 0-0’ı bozmuyor.

Değişmeyen F.Bahçe onbiri 2. yarıya bu kez Candan Erçetin’in ’gamsız hayat’ıyla yemin merasimi yapıp romantizm kattı. Kaybettikleri ruhlarını arıyorlardı belli ki! Ancak 47’de Deivid elle topu kesince cezalı duruma düşüyor. İşte ’Sakın kart görmeyin’ diyen Zico’nun hem de evladı tarafından dinlenmediğinin belgesi. 58’deki beklenen çift forvet hamlesiyle Semih oyuna girdi, şenlik de başladı.

79 DEĞİL 59 SEMİH

KONYALILAR gibi Kasımpaşalılar da rüzgârından etkilendiler Semih’in, geriye yaslandılar, daha önemlisi onu özgür bıraktılar... 64’te nöbetçi golcünün şık pasını Alex, Kezman’a ikram etti ama Sırp karavana atmayı sürdürdü. Bir oyun kurucu gibi geri çekilen ve unutulan Semih, 67’de bindiren Gökhan’a Alex pası verdi. Gönül’ün içeriye kestiği topla Alex, Tolga’ya bacak arası attı: 1-0. Düğüm çözülmüş, Çanakkale duvarı yıkılmıştı.

78’de Erhan’ın frikiğini Serdar savuştururken 85’te Alex’in şutunu tamamlayan Semih, çalışkanlığının ödülünü aldı: 2-0. 90+3’te 7 şutta golü atamayan, Alex’le küs gibi paslaşmayan Kezman’ın asistinde Deivid 3-0’ı buldu. Eskinin ‘79 Semih’i, şimdi ‘58-59-60 Semih’ artık.

Sanırım Rıdvan Dilmen baskısı F.Bahçe’yi derbiye çift forvetle çıkartır! Bunu Zico bile önleyemez...

Haberin Devamı