Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sarı-Melekler'den hat-trick

Sarı-Melekler'den hat-trick

Şampiyonlar Kupası’nda VakıfBank’ı deviren F.Bahçe Grundig zafere ulaştı

Sarı-Melekler'den hat-trick

25-21, 19-25, 17-25, 25-14 ve 15-8’lik setlerle sonuca giden sarı-lacivertliler 3. kez kupayı kazanarak en fazla zafere ulaşan takım oldu. 31 sayı üreten Kim ise MVP seçildi

SPOR Toto Şampiyonlar Kupası’nda F.Bahçe Grundig, VakıfBank’ı 3-2 mağlup ederek kupaya uzandı. Başkent Voleybol Salonu’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertlilerde Kim 31, Polen 14 ve Eda 12 sayıyla oynarken VakıfBank’ta ise Buijs 15, Rasic 14, Gözde 13 ile Kübra 10 sayı üretti.
KARŞILAŞMAYA 8-5 üstünlükle başlayan Kanarya’yı 8’er sayı üreten Kim-Polen ikilisi taşıdı ve set 25-20 Sarı Melekler’in oldu. 2. sette ise sarı-siyahlılar Gözde önderliğinde toparlandı, kaptan 7 sayıyla takımını sırladı ve 25-19’la durum 1-1 oldu. 3. bölümde de hız kesmedi VakıfBank, bu kez Buijs 6 sayıyla dümene geçti, 25-17 ile durum 2-1 sarı-siyahlılar lehine oldu.
‘KİM’ COŞTU
4. sette ise Kim fırtınası esmeye başladı. Güney Koreli yıldızın 9 sayılık mükemmel performansı sonrası F.Bahçe 25-14’le 2-2’yi buldu. Son bölümde de Kim bıraktığı yerden devam etti, ondan gelen 6 sayıyla sarı-lacivertliler son oyunu 15-8 maçı da 3-2 kazandı.
KANARYA 7. kez düzenlenen organizasyonda 3. kez zafere ulaşarak bu kupayı en çok kazanan takım unvanını da ele geçirdi. Eczacıbaşı ve VakıfBank’ın ise 2’şer kupası bulunuyor.
‘Önce düştük sonra geri döndük’
ŞAMPİYONLAR Kupası’nı da müzesine götüren F.Bahçe Grundig’de antrenör Marcello Abbondanza gidip gelen bir maç oynadıklarını söyledi. İtalyan çalıştırıcı, “Sahada, düştükten sonra oyuna geri dönebilen bir takım vardı. İki takım için de inişli çıkışlı bir maç oldu. Oyuncularımın, geriye düştükten sonra bile toparlanabilmesi, takım karakteri açısından çok önemliydi” diye konuştu.
Aziz Yıldırım yalnız bırakmadı
F.BAHÇE Grundig’in VakıfBank’ı yenerek Şampiyonlar Kupası’nı aldığı maçı sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım da tribünden izledi. Yıldırım’ın yanında başkanvekili Mithat Yenigün, asbaşkan Nihat Özbağı ve yönetici Hakan Dinçay da vardı.

Haberin Devamı