Gazete Vatan Logo
Beşiktaş "Şampiyonluk için geldim"

"Şampiyonluk için geldim"

Beşiktaş'ın, Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer ettiği Andreas Beck, şampiyonluk stresini yaşamaya hazır olduğunu söyledi.

"Şampiyonluk için geldim"

Beck: “Beşiktaş’ta hedef kupalar kazanmak, şampiyon olmak, derbi galibiyetleri almak, uluslararası başarılar yakalamak. Buraya gelme sebebim de bu.”

BEŞİKTAŞ’IN Hoffenheim’dan transferi Andreas Beck dün Almanya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı... Siyah-beyazlı takıma geldiği için son derece memnun olduğunu ifade eden tecrübeli sağ bekin sözlerinden öne çıkanlar şöyle:
“GELMEDEN önce Roberto Hilbert’le konuştum. Bana tamamen olumlu şeylerden bahsetti. Buraya gelmemde önemli etkisi var. Tayfun Korkut ve Serdar Taşçı’dan da çok olumlu bilgiler aldım.
BEŞİKTAŞ’TA hedefler daima kupalar kazanmak, şampiyon olmak, derbi galibiyetleri almak, uluslararası düzeyde başarılar yakalamak. Benim buraya gelme sebebim de bu.
HOFFENHEIM sürekli 7.’lik ile 14.’lük arasında yer tutan bir takım ve böyle bir takımda oynadığınızda üst düzeyde oynama şansınız olmuyor. Beşiktaş’tan yaklaşık 10 gün önce bir teklif geldi. Böyle bir teklif de kolay kolay gelmiyor. Ben de değerlendirdim.
ALMAN oyuncuların Beşiktaş’ta çok iyi deneyimler yaşadığını biliyorum. Bu kulübün ve ailenin bir parçası olmak benim için gerçekten büyük onur. Burada başarılı olmak istiyorum.”
‘Ben bir işçiyim’
BASKININ ne demek olduğunu bildiğini belirten 28 yaşındaki sağ bek, oyun tarzını ise şöyle anlattı: “Kendimi bir işçi olarak görüyorum. Koşular yaparak takım arkadaşlarıma alanlar yaratmam ve ortalarımla onları beslemem gerekiyor. Geçen sezonu 4 asistle kapattım. Türkiye’de aynısı veya daha fazlası olabilir.”
‘Takımda kalite yüksek’
BECK, Beşiktaş’taki kalitenin yüksek olduğunun altını çizip “Bunu özellikle dar alan oyunlarında gayet açık bir şekilde görebiliyoruz. Çünkü oyuncular baskı altında olmalarına ve çok fazla zaman bulamamalarına rağmen topla çok iyi işler yapıyorlar, oyunun kontrolünü tutabiliyorlar. Bu da benim çok sevdiğim bir oyun stili” açıklamasını yaptı.
‘Yoruluyorum ve bu iyiye işaret’
ALMAN takımlarının yeni sezon öncesi kamp dönemlerinin ilk günlerinde temel unsurlar üzerinde çalıştığını kaydeden Beck, “Burada doğrudan topla birlikte antrenman yapmaya başladık. Bu gerçekten çok hoşuma gitti. Akşam olduğunda, ikinci antrenmandan sonra kendimi gerçekten çok yorgun hissediyorum. Bu da bana kalırsa çok iyi bir işaret. Antrenman kalitesi ve yoğunluğu beni şaşırttı” diye konuştu.

Haberin Devamı