Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şampiyondan büyük F.Bahçe var

Şampiyondan büyük F.Bahçe var

Basketbol THY Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe, organizasyonun son şampiyonu İspanyol ekibi Real Madrid'i 77-66 mağlup etti.

Şampiyondan büyük F.Bahçe var

Baştan sona üstün oynayan Kanarya, Udoh(15)-Datome (15) ikilisinden gelen 30 sayıyla İspanyol ekibini geçti ve 2 maç sonra galibiyetle tanıştı

F.BAHÇE önce Strasbourg, sonra Konya maçında gördüğü kâbuslardan sonra geçen sezonun şampiyonu, yıldızlar topluluğu zorlu Real Madrid’e karşı savunmada daha sert, konsantrasyonu daha yüksek bir görüntüyle sahadaydı. Mücadeleye hücum anlamında da iyi başlayan temsilcimiz ilk 5 dakikasında yalnızca 6 sayı şansı tanıdığı Madrid temsilcisi karşısında farkı 7’ye çıkardı (13-6). Ancak art arda verilen hücum ribauntlarıyla ekstra toplar kullanma şansı yakalayan konuk ekip farkı eritti ve çeyrek 20-18 tamamlandı.
UDOH’LA çemberi etkili kullanan temsilcimiz, 2. çeyrekte arttırdığı sertlikle rakip hücumları dışarıya zorladı. İsabet yüzdesi oldukça düşük şutlar sebebiyle skor sıkıntısı yaşayan Madrid’in imdadına Ayon yetişti ve art arda bulduğu sayılarla farkın büyümesini engelledi (39-32).
2. yarıda da hareketli Vesely-Udoh ikilisiyle çember altında oldukça aktif olan sarı-lacivertliler, Udoh’un sayılarıyla 6 dakika kala farkı 12’ye çıkardı (49-37). Datome’nin ciddi katkı verdiği bölümde Udoh’un faul problemi sebebiyle benche gidişi Kanarya’yı olumsuz etkiledi. Real, etkili silahları Rudy-Reyes ikilisinden gelen katkıyla farkı 7, 3. çeyrek skorunu da 63-56 yaptı.
SON çeyrekte de rakibin hücum ribauntlarındaki üstünlüğüne engel olamayan F.Bahçe, Real Madrid’in ekstra şansları değerlendirememesiyle farkı muhafaza etmeyi başardı. Sahadan 77-66 galip ayrılan sarı lacivertliler 3. haftada 2. galibiyetini aldı.

Haberin Devamı