Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyona yakışır stat

Şampiyona yakışır stat

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Bursaspor taraftarlarının "Timsah Arena" olarak adlandırdığı yeni stat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı.

Şampiyona yakışır stat

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Timsah Arena’ Stadyumu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı. Stadyuma, eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük sevgi gösterileri ile karşılandı.

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldığı tören, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolcuların sloganlar eşliğinde saha çıkması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.


AÇILIŞ töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’nın güzel insanlarını daha fazla bekletmek istemediğini belirterek şunları söyledi:

‘SABIRLA BİRLİKTE BAŞARI DA GELECEKTİR’

“Mutluyum; Bursa, şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor, sıradan bir kulüp değil. Bursaspor, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı.

ALTYAPINIZI gezdim, gördüm ve güçlü bir altyapıya sahip olan Bursaspor, şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro, yaptığı bu son değişiklikle Hamza hocayla birlikte çok daha farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım, onu da söyleyeyim ama size inanıyorum. Bu seyirci sabırla Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor’a başarılar dilerken aman ha, birliğinizden, beraberliğinizden taviz vermeyin diyorum. Bizim biliyorsunuz 4 tane başlığımız var. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak.”
Mimarisi Avrupa’dan ödüllü

MİMARLIĞINI Hasan Sözüneri’nin, çatı statik projesini de Alman uzmanların yaptığı timsah görünümündeki Bursa Büyükşehir Belediye Stadı ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görüldü.
Timsah çenesinin yapımı sürüyor

STADIN Kuzey Kale Arkasında bulunan timsah çenesi, 28 metrelik konsoluyla Türkiye’nin en büyük konsolu olma özelliği taşırken, bu bölümde 800 metrekarelik dev led ekran bulunacak.
Bursa BŞ Belediye Başkanı Altepe: "Bizim için onur"
BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena’nın açılışında yaptığı konuşmada kente böyle eserler vermenin kendileri için onur olduğunu söyledi. Bursa’nın spor kenti olması yolunda da çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Altepe, “Bizden önceki 19 tesise karşın 224 tesis ile Bursa’da spor kulübü sayısını yüzde 50 artırdık, sporcu sayısı da 3 kat arttı. Bizim işimiz eserler bırakmak. Su stadyum gibi eserleri kazandırmak da bize nasip oldu” dedi.

Haberin Devamı