Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şampiyon kim olacak?

Şampiyon kim olacak?

Spor otoriteleri Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendirdi

Şampiyon kim olacak?

Sezonun son 3 haftasına 3 puan önde giren Beşiktaş ile takipçisi Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Tüm futbolseverler ipi kimin göğüsleyeceğini konuşuyor.

İşte o görüşler...

BİRKAÇ SEZON ŞAMPİYON OLUR / FEYYAZ UÇAR

Beşiktaş, son 3 haftaya 1 beraberlik lüksüyle girdi. Dolayısıyla şampiyonluğa Fenerbahçe’den daha yakın gibi görünüyor. Ancak birkaç sezondur son haftalarda stresle ilgili problemler yaşadığı da bir gerçek. Tabii ki bu kadronun artık tecrübe kazanmış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Beşiktaş bu sezon ipi göğüslerse birkaç sezon daha üst üste şampiyon olur. Bazen takımlar 1 galibiyete ihtiyaç duyar. 1 golcü de 1 gole. Şampiyonluk da böyle bir şey. Beşiktaş sakin kalabilirse istediğini alır.

KARA KARTAL DAHA ŞANSLI / ZİYA DOĞAN

Bana daha önce sorulduğunda Beşiktaş’ın yarışta daha şanslı olduğunu söylemiştim. Bu düşüncemde herhangi bir değişiklik yok. Hatta Siyah-Beyazlı takım artık çok daha büyük bir avantaja sahip. Takım oyunu ve ekip ruhu açısından Fenerbahçe’den daha iyi durumda görünen Beşiktaş, kalan üç maçını da kazanarak mutlu sona ulaşacaktır. Bir beraberlik yaşasa dahi şampiyonluk ipini göğüsleyecek Kara Kartal’ın bu noktadan sonra rakibine geçileceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE AVANTAJLI / SEMİH YUVAKURAN

Şampiyonluk yarışında son haftalarda enteresan şeyler yaşandı. Bir ara farkı kapatıp, ikili averaj üstünlüğüyle avantajlı görünen Fenerbahçe, sonra yeniden geriye düştü. Yine de ben Sarı-Lacivertlileri daha şanslı görüyorum. Galatasaray-Beşiktaş derbisi belirleyici olabilir. Galatasaray kendisi gibi oynarsa yarışta gidişatı belirleyebilir. Bu noktadan sonra Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini beklemiyorum. Beşiktaş’ın olası mağlubiyeti Kanarya’yı şampiyon yapar. Bence bu senaryo gerçekleşebilir.

OLDUKÇA ZOR İKİ SINAV BEKLİYOR / ENGİN VEREL

Son üç haftaya girilirken şampiyonluk anahtarının Beşiktaş’ın elinde olduğu bir gerçek. Dolayısıyla kapının açılmasına karar verecek olan taraf da Siyah-Beyazlılar. Ancak burada Kartal’ın Galatasaray ve Osmanlıspor maçlarına dikkat çekmek lazım. Her ikisi de zor geçecek. Çünkü iki takım da Avrupa’ya gitmek için ilk 5 mücadelesi veriyor. Beşiktaş, kendisinden puan almak zorunda olan Galatasaray ve Osmanlıspor’u yendiği takdirde işi bitirir. Fenerbahçe ise en zor sınavını Başakşehir önünde verecek.

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR MAÇINA DİKKAT / TANJU ÇOLAK

Şu anki tabloya baktığımızda Beşiktaş’ın şampiyon olma şansının yüksek olduğu ortada. Kartal’ın Galatasaray ile oynayacağı derbiye dikkat çekiliyor ama Fenerbahçe’nin Başakşehir maçı da hiç kolay geçmeyecek. Dolayısıyla yarışta Beşiktaş’ın çok büyük avantaja sahip olduğunu söylemem gerek. Bana göre Siyah-Beyazlılar Galatasaray’ı da yener. Zaten bunu başaramazsa şampiyon da olmasın. Bu kadar moralli çıkacağı derbide kötü bir süreçten geçen Galatasaray’a kaybetmesini doğal karşılamam.

YÜZDE YETMİŞ SİYAH-BEYAZLILAR / REHA KAPSAL

Yarışta şanslı olan taraf Beşiktaş. Tabi Kayserispor maçı kimseyi yanıltmasın. Fenerbahçe, geç olsa da artık doğru yolu buldu. Sezon başından beri yaptığı hataladan sıyrıldı. Pereira iş zora girince gemileri yakmaya başladı ama bence elindeki kadroyu doğru kullanamayan bir hoca. Sarı-Lacivertliler son 3 maçta 9 puanı alır. Beşiktaş da Galatasaray derbisini kazanır ama Osmanlıspor ve Torku Konyaspor karşısında zorlanabilir. Yine de şahsen Kara Kartal’ın şansını yüzde 70 görüyorum.

Haberin Devamı

(Hakan Akar / Karar)