Gazete Vatan Logo
Galatasaray Şampiy10 yazarlarından G.Saray yorumu!

Şampiy10 yazarlarından G.Saray yorumu!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Şampiy10 yazarları; Serhat Ulueren, Mehmet Ayan ve Bahri Havadır bu karşılaşmayı ve sarı-kırmızılıların ligdeki şampiyonluk şansını değerlendirdi.

Şampiy10 yazarlarından G.Saray yorumu!

Serhat Ulueren - Aslan miyav dedi!

GENÇLER’DE Fenerli Ümit Özat var. Üstelik G.Saray’ı da hiç sevmez. Bu akşam da kesin sürpriz yapacak diyen onlarca futbolsevere “Ümit mi oynayacak? 120 kilo olmuş, oynasa 1. dakikada hastanelik olur. G.Saray zorlanır ama kazanır” dedim. Üstelik Gençler dün çok kötü oynadı. 5-4-1 taktiği ve gol yememe düşüncesiyle çıkan bir rakibe, ligimizin 1 numaralı şampiyon adayı G.Saray maçtaki en net gol pozisyonuna 80. dakikada Donk’la girdi. O da müsait durumda dağlara taşlara vurdu.

BÖYLE şampiyon olamazsın.

BU futbolla zaten şampiyon olursan yazık Türk futboluna yazık. Galibiyet adına tek planını, Rodrigues-Gomis’in ortaya çıkıp gol atmasına göre yaparsan kazanamazsın. Dün Gomis hem isteksiz hem ağır kalınca G.Saray durdu. Deplasmanda kazanamayan, hatta berabere bile kalamayan G.Saray zor şampiyon olur.

MADEM kazanamıyorsun bari berabere kal. Son dakikalarda, kötü gününde olan Maicon’un kaptırdığı top sonrası Alper şık bir gol attı ve o 1 puan da uçup gitti. Belki de bu kaçan 1 puanla belli olacak.

Haberin Devamı

FATİH Terim de hatalı. Hâlâ ruh gibi dolaşan Belhanda’ya 60, Feghouli’ye de 90 dakika tahammül etti. Alsana Sinan ve Yasin’i aynı anda oyuna. G.Saray’a bakın? Eren ve Serdar’a bakın. Bu iki adam sol ayakla topa vuramıyor. Ligde, üstelik G.Saray markası altında oynuyorsun ama sol ayağını sadece koşmak, yürümek için kullanıyorsun. Bunu asla kabul edemiyorum. Maçı izleyin Serdar ve Eren’in sol ayağını hiç kullanamadığını göreceksiniz.

SÜT DÖKMÜŞ KEDİ

GOMIS’İN de kötüsü hiç çekilmiyor. İsteksiz, gayesiz ve heyecansız. Sadece Telekom’da coşkulu oynayarak kazanabilirsin ama şampiyon olamazsın. En azından deplasmanda da koşacaksın, mücadele edeceksin ve puan alacaksın. Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş, Malatyaa, Sivas, Kasımpaşa ve Gençler’e kaybediyorsun ve hepsi de deplasmanda. Bugüne kadar dış sahada, ligin 2. yarısında kimi yenmişsin? Sadece Kayseri ve Karabük...

BU mu büyük takım? Bu mu şampiyon olacak takım? Güldürmeyin beni. Aslan değil süt dökmüş kedi... Bir aslan “miyav” diyor Fatih Hoca, nerede eski motivasyonların?

Haberin Devamı

* * * * * * * * * *

Mehmet Ayan - İp sende değil

NET yanıldım. Bu maçın sezonun en kolay maçlarından biri olacağını sanmıştım. Günlerdir de bunu söylüyordum. Beni buna iten ‘G.Birliği’nin kalite problemiydi!’ Arada büyük klas farkı vardı. Ancak kağıt ile saha başka gerçekleri ifade ediyor. G.Saray taraftarını Ryan Donk’un oyuna girer girmez bulduğu pozisyon dışında hiçbir pozisyon heyecanlandıramadı!
HAK ETTİLER
TUHAF bir tutukluk egemendi yine deplasmanda G.Saray’da! Tuhaf bir acemilik! Fatih Terim bu sorunu çözemedi! Karabük’ü doğal olarak sayamıyorum. 2.yarıda Kayseri galibiyeti sonrası deplasmanda atılan gol 2, alınan puan 1... Bu dert ortadan kalkmadan şampiyonluk türküsü çığırmak güç!
ŞİMDİ Başakşehir ve Beşiktaş’tan 4 değil 6 puan alman lazım! İpler şimdi 3.İstanbul’da. Haddini bilip 1 puan için oynayan, ekstra 2 puanla moral bulan G.Birliği’ne halis tebrikler. Hak ettiler.
* * * * * * * * * *
Bahri Havadır - Ankara’nın bağları!..
ÖNÜNE gelene yenilen, G.Birliği’ni yenemiyorsan eğer diyecek söz yok! Bu çok büyük bir kayıp. Bu mağlubiyet ne yazık ki Fatih Hoca başta olmak üzere bütün futbolculara yazılır! İşin istatistiği, topa sahip olma oranı, şutları arasındaki fark hiç önemli değil.
ŞAMPİYONLUĞU kovalayan G.Saray, Ankara’da 3 puanı bırakıyorsa sabahlara kadar bunun hesabına yapmalı. Maicon’un rezil oyunu, diğer tarafta maçın kaderini değiştiren Alper, geceye damgasını vurdu.
G.SARAY bu mağlubiyetle şampiyonluk yürüyüşünde tökezledi. Hem de ciddi anlamda. Gomis’ten, Eren’den çok şey beklendi ama olmadı. Donk’un 80. dakikada kaçırdığı mutlak pozisyon inanılır gibi değildi. Ben G.Saray’ı Sivasspor maçından bu yana bu kadar coşkusuz, temposuz, 5 savunmayla oynayan rakip karşısında bu kadar etkisiz görmedim.
ÇAKIR DA KÖTÜYDÜ
CÜNEYT Çakır’ın pozisyonlardaki çifte standartları bir yana performansı kötüydü, aynen G.Saray gibi! Sarı-kırmızılılarda ayakta kalan tek oyuncu Fernando idi ama yetmedi. Belhanda, Rodrigues, Feghouli varla yok arasında gezinip durdular.
AMA her şeye rağmen G.Saray, Başakşehir’i de geçer ve şampiyonlukta yeniden yoluna devam eder. Çünkü taraftarı inandı, camia inandı ama Ankara’da kısa bir ara verildi. Şimdi bence kenetlenme zamanı...

Haberin Devamı