Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Samed’i unutun!’

‘Samed’i unutun!’

Almanya U-17 Milli Takımı’nın Türk asıllı yıldızı Samed Yeşil’in babası TFF’ye ateş püskürdü:

‘Samed’i unutun!’

Sebahattin Yeşil: “2010’da Türkiye Futbol Federasyonu ile görüştük ancak bize söylenenler yapılmadı. Oğlumun Türk Milli Takımı’nda oynamasını istemiyorum.”

MEKSİKA’DA yapılan U-17 Dünya Şampiyonası’nda Almanya ile bronz madalya kazanan Samed Yeşil’in babası Sebahattin Yeşil, Türkiye Futbol Fedarasyonu’na ateş püskürdü. Almanya’nın prestijli gazetelerinden Express’e konuşan baba Yeşil, “Ben kesinlikle Samed’in Türk Milli Takımı’nın formasını giymesine karşıyım, çünkü 2010 yılında Türkiye Futbol Federasyonu bize birçok söz verdi, ama neredeyse hiçbirini tutmadı.

SAMED DE İSTEMİYOR

OĞLUM kararını kendisi verecek tabii ki, ancak zaten kendisi de Almanya için oynamayı daha çok istediğini her fırsatta açıkça dile getiriyor.

SAMED, Bayer Leverkusen ile olan sözleşmesini 2016 sonuna kadar uzattı. Oğlumun hayâli de zaten bir gün Leverkusen’in A takımında oynamak. Samed yıllardır bu takımda oynuyor ve burada güvende olduğunu düşündüğü için de sözleşmeyi imzaladık” ifadelerini kullandı.

BİLİNDİĞİ üzere U-17 Almanya Milli Takımı’nda Samed Yeşil’in yanı sıra Schalke’li Kaan Ayhan, Koray Kaçioğlu, W.Bremen’li Levent Ayçiçek, Bayern’li Emre Can, Stuttgart’lı Robin Yalçın ve Dortmund’lu Koray Günter olmak üzere toplam 8 gurbetçi oyuncu forma giyiyor.

17 yaşına mayıs ayında basan Samed’in Almanya Milli Takım formasıyla 19 maçta 18 golü bulunuyor.

Haberin Devamı