Gazete Vatan Logo
Rizespor Rizespor’da büyük sevinç

Rizespor’da büyük sevinç

SPOR Toto Süper Ligde sahasında Galatasaray'ı 2 defa geriye düştüğü maçta 4-3 mağlup etmeyi başaran Çaykur Rizespor'da büyük sevinç yaşanıyor.

Rizespor’da büyük sevinç

Basın Sözcüsü Aykut Ferah, maçın sonunda karşılaşmayı kaybettiklerini sanırken arda arkaya 2 gol atarak müsabakayı galip bitirdiklerini vurgulayan, "Bu mucizevi galibiyet, gole inanmanın başarısı. Tarihi bir galibiyet aldık" dedi. Sezona iyi başlamalarına rağmen son 4 haftadır galibiyet alamadıklarını, bu atmosferde Galatasaray maçına hazırlandıklarını belirten Aykut Ferah, bu konuda şunları söyledi:

"Teknik heyetimizin öncülüğünde futbolcularımız bu maça çok iyi hazırlandı. Ancak karşılaşmaya erken gelen bir golle adeta 1-0 geride başladık. Bu durum moralimizi bozdu. Ancak takım çok kısa sürede toparlandı ve ilk yarıyı önde kapattık. İkinci yarıda bir gol daha bulursak rahatlarız dediğimiz anda Galatasaray'ın tecrübeli ayakları skoru kendi lehlerine çevirmeyi başardı. Karşılaşma içerisinde ikinci kez moralimiz bozuldu. Zorlu rakip karşısında yakaladığımız avantajı kaybetmiştik."

"1 PUANA SEVİNİRKEN 3 PUAN GELDİ"

Takımın mücadeleyi bırakmadığını anlatan Aykut Ferah, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Galatasaray gibi bir rakibe karşı mücadele etmek kolay değilken oyuncularımız bu mücadeleyi asla bırakmadı. Galibiyeti kaçırdığımızı düşünerek en azından beraberlik golü için bastırdı. Öne geçtiğimiz maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken baskımız sonuç verdi ve skoru 3-3'e getirdik. Artık biz de zorlu rakibimiz karşısında 1 puana sevinirken oyuncularımız bir mucizeyi gerçekleştirdi. İnanılmaz bir şekilde 4'üncü golü bulup galibiyete uzandık. Çok kısa sürede çok farklı duygular yaşadık. Bu Rize tarihi açısında çok önemli bir galibiyet oldu. Türk futbol tarihinde de unutulmaz maçlardan biri olacaktır. Bu sevinci bize yaşatan teknik heyet ve oyuncularımıza teşekkür ediyoruz."

"BU MAÇI KAÇIRANLAR ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜR"

Çaykur Rizespor'un son yıllarda büyük gelişim kaydettiğini. ancak buna rağmen taraftarın karşılaşmalara ilgi göstermediğinden yakınan Aykut Ferah, şöyle dedi:

"Bu karşılaşma sonrası üzüldüğümüz bir durum var. Böylesine tarihi bir atmosferin yaşandığı stadyum bu maçta 15 bin kişiyi hak ediyordu. Maalesef 3300 kişi civarında bir taraftarla bu maçı geride bıraktık. Eminiz ki böyle bir maçı kaçıran taraftarlarımız da üzülmüştür. Karşılaşmadan sonra stadyumdaki herkes horon oynayarak sevincini yaşadı. Bu birlik ve beraberlik açısından çok güzel bir tablo oldu. Artık taraftarımız bahane üretmeden takımına sahip çıkmalıdır. Bundan sonraki karşılaşmalarda stadyumu doldurmalıyız."

Haberin Devamı

"KARAMAN'IN KOYUNU SONRA ÇIKAR OYUNU"

Çaykur Rizespor'un iki kez yenik duruma düştüğü Galatasaray'a karşı uzatma dakikalarında bulduğu gollerle elde ettiği galibiyette teknik direktör Hikmet Karaman'ın son dakikalardaki taktik değişikliği önemli pay sahibi oldu. 3'lü savunmaya dönüp oyun sistemini 3-5-2'ye çeviren Karaman oyunda daha fazla atak yapılmasını sağladı. Bu sistemle son dakikalarda 2 gol bulan yeşil mavililer galibiyete uzandı. Sosyal medyada 'Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu' deyimine atıfta bulunan taraftarlar Hikmet Karaman'a övgü dolu sözler yağdırdı.

EREN O TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİNİ AÇIKLADI

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor'un etkili oyuncusu Eren Albayrak yenik duruma girdikleri son dakikalarda teknik direktörleri Hikmet Karaman'ın taktik değişikliğine gittiğini söylerken şöyle konuştu:

"Hocamız birkaç maçta daha bunu yaparak güzel bir skor elde etmemizi sağlamıştı. 3'lü defansa döndü. 3-5-2'ye dönerek daha fazla atak yapma durumuna geldik. Bu taktik değişikliği ile farklı bir siteme döndük. Galatasaray'ında 10 kişi kalması bizim daha fazla topa sahip olmamıza neden oldu. Sonucunda çok anlam ve tarihi bir galibiyet elde ettik. Çok mutluyuz."