Gazete Vatan Logo
Şampiy10Rafa Silva kimdir, kaç yaşında, nereli? Rafa Silva’nın mevki ve istatistlikleri…

Rafa Silva kimdir, kaç yaşında, nereli? Rafa Silva’nın mevki ve istatistlikleri…

Galatasaray ile anılan Rafa Silva’nın Suudi Arabistan’la anlaştığı iddia iddiaları sonrası Rafa Silva ile ilgili aramalar arttı. Peki, Galatasaray ile anılan Rafa Silva’nın Suudi Arabistan’la anlaştığı iddia iddiaları sonrası Rafa Silva ile ilgili aramalar arttı.

Rafa Silva kimdir, kaç yaşında, nereli? Rafa Silva’nın mevki ve istatistlikleri…

Galatasaray, eski Benfica forması giyen Rafa Silva'yı potansiyel transfer listesine aldı. Rafa Silva’nın transferinin hangi takımın yapacağı merak edilirken, Rafa Silva hakkında aramalar da arttı.

RAFA SİLVA KİMDİR?

Rafa Silva, 17 Mayıs 1993 tarihinde Portekiz'in Forte da Casa kentinde doğdu. Futbol kariyerine Povoense Formaçao altyapısında başladı ve 2004 yazında Alverca altyapısına transfer oldu. 2011'e kadar tüm yaş kategorilerinde forma giydi. Profesyonel kariyerine 2012 yılında Feirense kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Braga ve Braga B kulüplerinde oynadı. 31 Ağustos 2016 tarihinde 16,40 milyon € bonservis ücretiyle Benfica kulübüne transfer oldu. Rafa Silva, orta saha pozisyonunda görev yapmaktadır ve Portekiz millî futbol takımında da yer almıştır. İlk millî takım deneyimini 20 yaşındayken Portekiz U-20 millî takımında yaşamıştır. Portekiz U-21 takımında 13 maçta 3 gol attıktan sonra Portekiz A millî futbol takımına yükselmiştir. Bu sezon Benfica formasıyla 44 maçta 18 gol ve 14 asistle dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı

RAFA SİLVA KARİYERİ

Rafa Silva, tam adıyla Rafael Alexandre "Rafa" Fernandes Ferreira da Silva, Portekizli profesyonel futbolcudur. Orta saha ve kanat pozisyonlarında oynayan Silva, hızlı ve teknik becerilere sahip bir oyuncu olarak bilinir. Portekizli millî futbolcu, SL Benfica takımının bir parçasıdır. İşte kariyeri hakkında bazı bilgiler:

Tam Adı : Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva

Doğum Tarihi : 17 Mayıs 1993

Doğum Yeri : Forte da Casa, Portekiz

Boy : 1,70 m

Mevki : Orta Saha