Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Quaresma: Tarih bizi yazacak!

Quaresma: Tarih bizi yazacak!

Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi Q17’nin dönüşü muhteşem oldu. Kartal’daki ikinci döneminde şampiyonluğa ulaşan Portekizli top cambazı, “İlk geldiğimde de kaliteli oyuncular vardı, şimdiki takımda da bu böyle. Ancak bu ekiple şampiyon olduk ve tarih bizi yazacak” diye konuştu

Quaresma: Tarih bizi yazacak!

Bundan yaklaşık 4 sene önceydi... İstanbul’a omuzlarda gelen ve taraftarın sevgilisi olan Ricardo Quaresma, kendisinden indirim isteyen yönetimle anlaşamamış, uçağına atlayıp ülkesine dönmüştü. Ancak geçen zaman sadece hasreti artırdı. Ne Beşiktaşlı taraftarlar ne de Portekizli birbirini unuttu. Ve Q17 sezon başında yine omuzlarda geri dönüp bu kez takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerden oldu.

İşte müthiş başarı sonrası çok özel açıklamalar yapan Quaresma’nın sözleri:

“Şenol Hoca, büyük bir hoca. Kendini ispatlamış, tecrübeleri ortada. Hazırlık kampının belli kısmını kaçırdığım için geç form tuttum. Bana sabretti. Form tutunca da hocanın güvenini kazandım ve oynamaya başladım. Beşiktaş’a ilk geldiğimde de çok kaliteli oyunculardan oluşan bir takım vardı, şimdiki takımda da bu böyle. Ancak bu ekiple şampiyon olduk ve tarih bizi yazacak. İsimlerimizin hepsi tarihe kazındı.”

“Sezon boyunca yüksek tempoda çok önemli maçlar oynadık. Son haftalara gidildikçe tansiyon da doğal olarak yükseldi. Ama bana göre içlerinden en önemlisi Galatasaray ile deplasmanda oynadığımız maçtı. Fenerbahçe’nin bizden puan kaybı beklediği o hafta, 1-0 galip geldik ve rakibimizin tüm hevesini kırdık. Baskı altında ne kadar iyi işler yapabileceğimizi herkese gösterdik. Şampiyonluğun habercisi o maçtı. Zaten 1 hafta sonra zaferimizi ilan ettik. Beşiktaş’ta kontratım devam ediyor ve burada çok mutluyum. Kimseyle transfer görüşmesi gerçekleştirmedim. Bazı gazetelerde çıkan haberlerdeki gibi Portekiz’den teklif de almadım. Kulüp beni gönderene kadar burada kalmak istiyorum. Artık belli bir yaşa geldim ve futbolumda da olgunlaştım. Jübilemi Türkiye’de yapabilirim.”

Haberin Devamı

FRANSA YOLCUSU

Beşiktaş’ta bu yıl gösterdiği performansla kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Ricardo Quaresma’ya milli davet geldi. Yıldız futbolcu, Portekiz Milli Takımı’nın dün açıklanan 23 kişilik EURO 2016 kadrosunda kendisine yer buldu.

(HT Spor)