Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Pistorius davası yarın devam edecek

Pistorius davası yarın devam edecek

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle suçlanan Oscar Pistorus için nihai karar yarın verilecek

Pistorius davası yarın devam edecek

Ünlü sporcu Oscar Pistorius'un, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı kasıtlı olarak öldürdüğü iddiasıyla görülen davada, mahkeme önemli kararlar açıkladı.

DÜNYANIN TAKİP ETTİĞİ MAHKEMEDEN ÖNEMLİ ANLAR

Yargıç Thokozile Masipa, savunmanın polisin delil kararttığı yönündeki iddialarının ciddi bulunmadığını açıkladı.

Yargıç Masipa, görgü tanıklarının duyduğu çığlıkların Reeva Steenkamp'a ait olamayacağını söyledi.

Masipa: İnsan ilişkileri dalgalıdır. İki kişinin çok iyi ya da çok kötü bir ilişki yaşıyor olması, o kişinin cinayet planladığı anlamına gelmez

Pistorius'un olay anında geçici delilik yaşadığı ve cezai ehliyeini kaybettiği iddialarının kabul edilmediğini açıklandı.

Yargıç Masipa: 'Dayanıksız' bir insan olduğunuz için tehlike anında kendinizi silahlandırmanızın mantıklı bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

Hakim Masipa, Pistorius'un çapraz sorgulaması sırasında kendisiyle çelişen ifadeler verdiğini belirtti. Masipa ayrıca Pistorius'un mahkemeye verdiği 'ateş etmek niyetinde değildim' ifadesinin samimi bulunmadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Pistorius'un sevgilisi Reeva Steenkamp'ı kasten ve önceden planlayarak öldürdüğünü ispatlamak için yeterli kanıt bulunmadığını açıkladı.

Oscar Pistorius mahkeme salonunda göz yaşlarını tutamıyor...

OSCAR PISTORIUS CİNAYET SUÇLAMALARINDAN SUÇSUZ BULUNDU!

Hakim Masipa, Pistorius'un kasıtlı olarak ateş ettiğini fakat ateş etme sebebinin cinayet işlemek olmadığını belirtti. Böylece Pistorius'un ömür boyu hapis ve savcının özellikle talep ettiği 25 yıl hapis cezalarını alma ihtimali kalmadı. Pistorius hakkındaki gerekçeli kararın açıklanmasına öğle yemeği arasından sonra devam edilecek.

Öğle yemeği arasının ardından gerekçeli kararın açıklanmasına devam ediliyor...

Masipa: Pek çok Güney Afrikalı, mağdur bile olsalar, yanlarında ateşli silahlarla uyumuyor.

Mahkemeye yarın sabah 9.30'da devam edilmek üzere ara verildi. Oscar Pistorius cinayet suçlamalarından beraat etti. Böylece Pistorius'un ömür boyu hapis cezası alma ihtimali ortadan kalktı. Ünlü atlet silah bulundurma, ateşleme ve silah taşımaktan ceza alabilir. Tüm bunlar göz önüne alındığında Pistorius'un alacağı ceza için üst limit 15 sene olarak görülüyor.

Haberin Devamı