Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Öznur Yılmazer'in Rio hedefi

Öznur Yılmazer'in Rio hedefi

Görme engelli Öznur Yılmazer, atletizmle yeniden doğdu!

Öznur Yılmazer'in Rio hedefi

Görme engelli milli atlet Öznur Yılmazer, spor sayesinde yaşamının değiştiğini ve adeta yeni bir hayata başladığını söyledi.

Naili Moran Atletizm Pisti'ndeki milli takım kampında çalışmalarını sürdüren Öznur, atletizmin yaşamına getirdiği yenilikleri ve hedeflerini anlattı.

Spora başlamadan önce hiçbir şey yapamadığını ifade eden Öznur, "Eve kapanıp ders çalışıp, sesli kitap dinliyordum. Atletizm sayesinde yeni bir yaşamım oldu. Evden dışarı çıkamıyordum. Artık her yere tek başıma gidiyor, işlerimi kendim yapabiliyorum. Farklı ülkelere giderek yeni insanlar tanıdım. Atletizme başladıktan sonra hayatım olumlu yönde değişti. Spor sayesinde yeni bir hayata başladım" diye konuştu.

Atletizme başlamadan önce bir süre de golbol oynadığını kaydeden Öznur, "Golbol oynarken hızlı koştuğum için antrenörlerimin dikkatini çektim. Atletizmde başarılı olacağımı söylediler ve bu şekilde başladım" dedi.

Aile desteğinin önemine değinen Öznur, "Antrenmanlar için ders çıkışı okulda kalıyorum. Babam iş çıkışı beni alıyor. En büyük destekçim ailem, onlar olmasa spora devam edemezdim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"RIO'DA HEDEFİM KÜRSÜYE ÇIKMAK"

Kadınlar 100, 200 ve 400 metrede Avrupa şampiyonu olan milli atlet, haziran ayında İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve ardından 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlandığını söyledi.

İlk hedefinin Avrupa'da yeniden dereceye girmek olduğunu dile getiren Öznur, "Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde ettiğim takdirde olimpiyat kotası alacağım. En büyük hedefim ise Rio'da kürsüye çıkmak" dedi.

Öznur, görme engellilere spor yapmalarını tavsiye ederek, "Görme engelli arkadaşlarımın, hangi branş olursa olsun zamanla başarılı olacaklarına inanıyorum. Elde ettiğim başarılara, antrenörlerimin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de desteğiyle ulaştım. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.