Gazete Vatan Logo
Galatasaray Ortada durdur, kanattan vur!

Ortada durdur, kanattan vur!

19 yıllık galibiyet hasretini bitirmek için Fatih Terim de planlarını yaptı.

Ortada durdur, kanattan vur!

Josef&Mehmet Topal ikilisini durdurmak Aslan’ın Kadıköy’deki ilk hedefi olacak... Orta sahadaki hakimiyeti alıp rakibinin pas trafiğini kesmeyi düşünen Terim, Rodrigues ve Feghouli ile de rakip kanatların hücuma katkısını önleyecek. Sonraki hamle ise Belhanda ve Fernando’nun paslarından kanatları ve Gomis’i kullanıp gol bulmak.

TARİHİ derbi için geri sayım başladı. İki teknik adam da tüm düşüncelerini artık oyuncularına ezberletirken planlarını da netleştirdi. Kadrolar da yavaş yavaş şekillenirken sarı-kırmızılılar Kadıköy’deki kazanamama serisine de nokta koymak üzere tüm hazırlıklarını yapmış durumda. Teknik direktör Fatih Terim, kurmayları ile birlikte F.Bahçe’yi bu kez yenmek için taktik hamlelerini de çeşitlendirip oyuncularına gösterdi.

DENEYİMLİ teknik adam, G.Saray tarihindeki bir çok ilke imzasını atarken F.Bahçe’yi devirip bir kez daha adını sayfalara yazdırmak istiyor. Bunun için Terim’in ana planını açıklayalım...

SOUZA & TOPAL’A DİKKAT!

TERİM’E göre sarı-lacivertlilerin kilit noktası orta saha... Josef de Souza ve Mehmet Topal ikilisinden kurulu orta sahası F.Bahçe’nin en güçlü ve sert olduğu yer. Bu ikilinin fiziksel kapasitesi de rakiplerine bir hayli sert gelirken tüm planlar da buna yönelik yapılıyor. Fernando’yu maça hazırlayan Terim yanında kullanacağı isim ile birlikte ilk etapta orta sahanın hakimiyetini kazanmak istiyor. Buradaki hakimiyetin kazanılması ve rakibin pas trafiğinin kesilmesi de Fatih Terim’e göre maçın dengesini değiştirecek.

Haberin Devamı

BASKIYI DA KIRACAKLAR...

İKİNCİ etapta ise oyunun hakimiyetini kazanmak var. Orta sahadaki mücadele sonrasında F.Bahçe’yi durdurmak isteyen Terim rakip taraftarın da maç üzerindeki baskısının böylece azalacağı görüşünde. Orta sahada oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-kırmızılıların sonraki hamlesi ise kanatlarda olacak.

KANATLARIN MÜCADELESİ

KANATLAR F.Bahçe’nin de G.Saray’ın da etkili olduğu noktalar. Sarı-lacivertli takımın Giuliano, Alper, Valbuena, Aatif gibi hem teknik hem de hızlı oyuncularının maça etki etmesinin de önüne geçmek Terim’in bir diğer planı. Bunun için ise Terim iki kanat oyuncusunun hücum gücüne inanıyor. Rodrigues ve Feghouli’yi hücumda daha etkili kullanmak isteyen deneyimli teknik adam, böylece rakibin de kanatlarının etkisini azaltmak istiyor. Rodrigues ve Feghouli’ye Belhanda’nın da pasları ile vereceği destek Fatih Terim’in de gole yönelik silahlarından biri...

Haberin Devamı