Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Olimpiyat'ı almaya geldik

Olimpiyat'ı almaya geldik

Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, 2020’ye ev sahipliği yapacağımız konusunda iddialı

Olimpiyat'ı almaya geldik

2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak ülke cumartesi günü Arjantin’de açıklanacak. Buenos Aires’te ‘Tarih yazıyoruz’ mottosuyla yapılan toplantıda Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul’un ev sahipliği yapmak için her türlü imkana sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “İstanbul çok önemli bir adaydır, bunu da önümüzdeki günlerde göreceksiniz. İstanbul,tarihler boyunca sürprizlerin, güzelliklerin yaşandığı bir kent. Bu adaylığa İstanbul çalışarak geldi. Çok önemli değişimler yaşadı. Burada finallerde olması çok önemlidir. Bu finali de almak için zaten bütün ekip çok yoğun bir çalışma içinde. Biz başarmak için geldik buraya, inşallah başaracağız.”

METROBÜS, hafif tramway, metro gibi İstanbul’un ulaşım olanaklarının anlatıldığı video gösterisinin ardından Arat, boğazda yapılan tüp geçidin binlerce yıllık ‘İpek yolu’ hayalinin hayat bulmuş hali olduğunu ve Gezi Olayları’nda IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi)’nin İstanbul’u anlayacağını söyledi.

ARAT, “Değişik yönlerden gelen olabilir ama heyette 100 kişinin olduğunu biliyorum. Yani prezentasyon salonunda Türk heyetinden sadece 100 kişi bulunacak. TÜRKİYE yepyeni bir geleceğe yelken açmak durumundadır. Dolayısıyla bu yanlışın (doping) içinde olanlarla olmayanları aynı kefeye koymamak gerekiyor. Ama bizim burada prensip olarak ‘Değiştik’ ana hedefimiz olduğu için biz geleceğin sporcularını burada temsilcilerimiz olarak görevlendirdik” dedi.

Seçim heyecanı Sultanahmet'te

Cumartesi günü açıklanacak olan 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahibi şehir seçimi, Sultanahmet Meydanı’nda kurulacak ekranlarla on binlerce sporsevere izletilecek. Organizasyonun izleneceği alan, İstanbul 2020’nin kıtalararası maratonunu için öngörülen bitiş noktasına kurulacak.

Haberin Devamı