Gazete Vatan Logo
Futbol O hataya ne gerek Vardy!

O hataya ne gerek Vardy!

İngilizler'e tarihimizdeki ilk golü attık, hatta salladık ama yıkamadık.

O hataya ne gerek Vardy!

Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin ve yardımcıları maçın kaderini belirledi. 3. dakikada Kane’in attığı gol 1 metre ofsayt!13’te Çalhanoğlu ile durumu eşitledik. 72’de M.Topal’ın bir anlık dalgınlığı penaltıyla sonuçlandı ama Kane dışarı attı.83’te Babacan-İsmail birbirine girince Vardy de cezayı kesti. Sonra 3 a pozisyon bulduk fakat topu ağlara yollayamadık.

AVRUPA Şampiyonası’na hazırlanan A Milliler, en ciddi sınavında tarihimizde gol dahi atamadığımız İngiltere’ye boyun eğmediği, hak etmediği bir mağlubiyet aldı: 2-1. Bireysel anlamda hata yaptık, dikkatli olsak sonuç böyle olmazdı. Ancak bariz ofsayt golüne de reaksiyonumuz hızlı oldu.
BİZİM için sonuç çok önemli olsa da teknik heyet maça başka gözle bakıyordu. Defansif anlamda eksiklerimiz var, yoksa Cenk’in değimiyle “Hiç yenememiş olsak da çıkar yarın yeneriz” sözü dün az kalsın gerçekleşiyordu. Siftahı yaptık, golü bulduk ama maalesef devamı gelmedi!
ÖZET: MAÇI BİZ VERDİK
MAÇ hızlı başladı ama bu hız bizim için iyi olmadı. Daha 1’de gole yaklaşan İngilizler, 3. dakikada Kane ile 1-0’ı yakaladı. Dele Alli’nın ara pasında Kane ofsayt kokan değil, bariz ofsayt olan pozisyonu gole çevirdi: 1-0. Çabuk toparlandık, 13’te tarihi değiştirdik. Oğuzhan’ın pasında V.Şen topu çıkardı, Hakan Çalhanoğlu gelişine tamamlayarak makus kaderimize son verdi.
53’TE Çalhanoğlu korneri kullandı, Cenk kafayı vurdu, aut. 54’te Cenk topu aldı, döndü vurdu, yine aut. 71’de ise hatamızı penaltıyla ödedik. Topal hatayı penaltıyla sonlandırdı. 72’de Kane topu auta nişanladı.
83’TE hak etmediğimiz bir gol daha yedik. Gelen topu kaleci Volkan çelmişken, İsmail topa vuracakken ne olduysa İsmail’in ayağı Volkan’a takıldı ve Vardy bu anı affetmedi: 2-1 Uzatmada Olcay vurdu, kaleci Hart tokatladı. Benim için maçın özeti şudur; İngilizler kazanmadı, maçı biz verdik...

Haberin Devamı