Gazete Vatan Logo
Basketbol N'Efes kesen bir zafer

N'Efes kesen bir zafer

Dengelerin sürekli değiştiği karşılaşmada lacivert-beyazlılar son 50 saniyeye 1 sayı farkla önde girdi. 25 saniye kala Daçka’da Semih Erden serbest atış çizgisinden 2’de 0 yapınca A.Efes galibiyete ulaştı.

N'Efes kesen bir zafer

DARÜŞŞAFAKA Doğuş ve Anadolu Efes, cuma günü oynanacak TOP 16 maçı öncesinde ilk randevularının ilk yarısına yaz ve kış kadar farklı iki çeyrek oynayarak başladı. Birinci çeyrekte Anadolu Efes özellikle 11 sayı bulan Cedi ile hücumda su gibi akarken, Birkan’ın da kenardan gelip kaydettiği 7 sayıyla tempoyu belirleyen taraf oldu ve skorlu bir periyodu geride bıraktı. Daçka da ilk dakikalarına özellikle Semih ile hızlı başlasa da periyodun devamında ne savunmada ne de hücumda istediğini tam olarak gerçekleştiremedi. (19-28)

FAKAT Ender ve Furkan’ın oyuna girmesiyle birlikte momentum tamamıyla yer değiştirdi. Ender tecrübesi ve oyun görüşüyle sazı eline alıp farkı eritirken; Furkan, oyuna kattığı ekstra enerji ve potaya devrilmeleriyle takımını öne geçirdi. Bununla beraber, yine Furkan ve Wilbekin’in yaptığı yerinde pick&roll savunması, Anadolu Efes’i sayı üretme konusunda da oldukça zora soktu. İlk çeyrek eli en sıcak olan ve 11 sayı bulan Cedi, ikinci çeyrekte sayı üretemedi ve Daçka ikinci çeyrek 27 sayı bularak soyunma odasına önde gitti. (46-40)

İKİNCİ yarıda Darüşşafaka Doğuş savunmada özellikle Semih ile vites yükseltip konuk ekibi potadan olabildiğince uzak tutmayı başardı. Skor olarak dengeli geçen(18-18) bir üçüncü çeyrek sonrasında maçın son bölümünde kafa kafaya ve nefes kesen bir mücadele vardı. Ama maç sonunu daha iyi oynayan ve cuma günkü Euroleague maçı öncesinde sahadan galibiyetle ayrılan taraf Anadolu Efes oldu.
RÖVANŞ CUMA GÜNÜ EUROLEAGUE’DE
SKOR 76-78 Anadolu Efes lehineyken, Mahmuti’nin aldığı mola sonrası o esnaya kadar 3 top kaybı bulunan Emir Preldzic’in topu oyuna sokarken yaptığı tercih maçın kaderini belirledi. Emir Preldzic, topu bomboş gelen Wilbekin’in yerine Bjelica’ya vermeyi tercih etti ve dördüncü top kaybını yaptı. Bunun devamında Wilbekin’in karşılaşma içersinde 5/5’le serbest atış kullanmış Saric’e yaptığı faul ile fark son anlarda 4 sayıya çıktı. Karşılaşmaların son dakikalarını lehine çevirmekte genelde güçlük çektiğini gördüğümüz Daçka, ikinci yarıdaki müthiş geri dönüşü ve üçüncü periyottaki ısrarlı savunmasına rağmen; dördüncü çeyreğin sonunu bir kez daha istediği gibi oynayamadı ve karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.
Bakalım rövanşında THY EuroLeague yolunda karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf kim olacak?

Haberin Devamı