Gazete Vatan Logo
Basketbol Ne yaptın be Abla?

Ne yaptın be Abla?

Potanın Perileri, Dünya Şampiyonası'nda İspanya'ya yenilip final şansını kaybetti

Ne yaptın be Abla?

ÇOK büyük bir iş daha başaracaktı Periler az kalsın ama olmadı... Son Avrupa Şampiyonu İspanya'yı düşürdüler fakat nakavt edemediler... İlk yarıda oyunun neredeyse her alanında denge vardı. Soyunma odasına 28-27'lik skorla İspanya önde girerken onları Sancho Lytlle-Alba Torrens ikilisi (Toplamda 19 sayı, 6 ribaunt, 5 asist), Milli Takımımız'ı ise Lara Sanders (12 sayı, 5 ribaunt) sürükledi. Ancak bizim için bir kötü haber vardı o da Nevriye'nin 3 faule ulaşmasıydı.

3. periyoda harika başladık... Öyle ki final gözümüzde canlanmaya başladı. 3 sayılık isabetle bu bölümde hesabı açan Işıl, sonrasında Nevriye'yi beslemeye başladı. Nevriye'nin 9 sayılık serisiyle 39-32'ye getirdik skoru ve 4.5 dakika kala 7 sayılık bir avantaj yakaladık.

AMA devamı hiç de umduğumuz gibi olmadı maalesef. Kalan sürede Torrens önderliğinde 9-0'lık bir seriyle yanıt veren İspanya, son çeyreğe 41-39 önde girdi.

4 DAKİKADA KOPTUK

SON 10 dakikanın başında faul hakkımızı çok çabuk doldurduk. Şaziye ve Nevriye 4'ledi. Ve daha da kötüsü Torrens inanılmaz bir ritim yakaladı. Bitime 7 dakika kala, skorda 50-44'lük İspanya üstünlüğü varken Sanders'a çalınmayan faule sahaya girerek itiraz eden koçumuz Ceyhun Yıldızoğlu'na teknik faul çalındı. Lyttle faul çizgisinden 2/2 attı, ardından Nicholls içerden bir basket buldu ve bitime 6 dakika kala fark 10'a çıktı.

Haberin Devamı

GEÇEN 4 dakikada 3 top kaybetmiş, 13 sayı yemiş ve sadece 5 sayı atabilmiştik. Devamında da Torrens durmadı fark 14'e kadar yükseldi, Nevriye ve Sanders ile pota altından biraz olsun direnmeye çalıştık ama dönmedi maç.

BELKİ finale kalamadık. Ancak 'Peri Masalı' daha bitmedi. Ay-yıldızlılarımız bugün kazanırlarsa ilk kez katıldığımız Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanacağız ve bu da en az final oynamak kadar önemli bir başarı olacak.