Gazete Vatan Logo
Futbol 'Nani aklımızda yok'

'Nani aklımızda yok'

Galatasaraylılar Derneği'nin organize ettiği Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü bugün Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.

'Nani aklımızda yok'

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılıların Nani ile ilgili herhangi bir hedefi olmadığını açıklayarak bu transfere noktayı koydu. G.Saray Lisesi’nde yapılan geleneksel pilav gününe katılan Aysal, hem kulübün durumu hem de transferler hakkında önemli açıklamalarda bulunurken Manchester United’ın Portekizli yıldızı Nani’nin gündemde olmadığını da vurguladı:

‘TEKLİF YOK’

“Bugün bir taransfer gündemimizde yok. Şu kadarını söyleyelim. Sizi de üzmek istemiyorum. Nani ile ilgi bugüne kadar benden bir şey duymadınız. Benden bir haber gelmediği sürece ciddiye almamanız gerektiğini söylemek istiyorum. İlk etapta bir şey yok. Tansferler için oldukça hassas ve titizlikle çalışıyoruz. Zaten bizim iki senedir oluşturduğumuz yeni güzel bir takımız var.

Diğer kulüplerde olduğu gibi toplu bir değişim yok bizde. İhtiyacımız olmayan yere oyuncu alma niyetinde değiliz.

NANI ismi etrafında ben bir kaç defa belirttim. Önceliklerim arasında olan bir pozisyon değil. Ama çok iyi bir gelişme olursa, bunları da ara sıra yapıyoruz.
Hiçbir şeye katiyetle olmaz dememek lazım. Ama eksiğimiz varsa ve bir yer kuvvetlendirmek istiyorsak gayet tabii onu masa başında oturup değerlendiriyoruz. Ama şu anda benim masamda, önüme gelmiş böyle bir dosya, böyle bir teklif, böyle bir ilişki yok.”

'Gezi Parkı için destek veriyoruz'

GEZİ Parkı eylemleri sırasında tüm kulüplerin taraftarlarının biraraya gelerek dostluk rüzgarları estirmesini de yorumlayan Aysal, bu hareketlerin herkese örnek olması gerektiğini de vurgulayıp eyleme destek çıktı...

“BİZ yöneticiler olarak taraftarlardan aldığımız işareti değerlendirmek ve gerçekleştirmek görevimiz.
Bana düşen bir görev varsa bunu memnuyietle yaparım ama şu kadarını söyliyeyim, Gezi Parkı hareketleri bugün son derece pasifist, dostane ve tamemen toplum psikolojisini aksettiren bir hareket gibi görüyorum.

HEPİMİZ de buna destek veriyoruz. Bu hareket kuküplerin biribiriyle olan dostluğu kadar ülkenin, Türk insanın kendi arasındaki dostluğu, kardeşlik ilkelerini de çok güzel ifade etmektedir.

‘Fatih hoca çok mutlu’

“İki senedir Fatih hocanın mutsuz olduğu haberlerini duyuyorum. Ancak ben Fatih hocayı da son derece mutlu görüyorum çalışırken. Artık bu sorulara yanıt vermek istemiyorum.

Aslında bu sorunun muhattabı ben değil Fatih hoca olmalı. Fatüih hocaya sorun, o size ne düşündüğünü açık yüreklilikle ne düşündüğünü, mutlu olup olmadığını söyleyecektir.”

‘Riera parasını hak etti’

“ALBERT Riera bu sene aldığı parayı hak etti. Kimsenin aldığı parada gözümüz yok, helal olsun. Aynı yere hocamız daha değişik bir profil düşünüyorsa onu da değerlendiriz. G.Saray’ın gerçekten nereleri eksik, nereleri kuvvetli, eksik yönlerimizi güçlendirmek istiyoruz. Bu tamamen teknik bir karar. Biz yneticler olarka teknik gereksnimleri uygulanır hale getirmek görevimiz.”

‘Yabancı kontenjanı Türk futbolunun lehine değil'

“GEÇEN sene alınmış olduğu bir karar yok. Kuluüpler Birliği’nin hepsinin altında imzası olan müşterek alınmış bir karar gerekir. Böyle bir karar yok. Federasyonun tek başına bir önerisi olarak algıladık. O günde bunun karşısında olduğumuzu söyledik. Bugün de karşısında olduğumuzu söylüyoruz. Türk futbolunun lehine olan hiçbir şeye biz hayır demeyiz.. Bu kararın da Türk futbolu lehine olduğuna inanmıyorum.

'Melo için elimizden geleni yapıyoruz'

BAŞKAN Aysal, Felipe Melo transferi hakkındaki gelişmeleri de özetledi.. 2 sezondur G.Saray forması giyen Brezilyalı oyuncu için hem Juventus ile hem de kendisiyle görüştüklerini belirten Aysal, bu transfere son noktayı koymak için ellerinden geleni yaptıklarını da camiaya duyurdu.

'Arena'nın olamayacağını Beşiktaş'a anlattık'

“BEŞİKTAŞ’IN TT Arena’da oynamak istemesiyle ile konuşuldu, görüşüldü. Neden olmayacağı konusu iki yönetim arasında paylaşıldı. Bu bir inatlaşma değil, Beşiktaş’a karşı katiyetle negatif bir tutum değil. Lütfen bunu böyle anlayın. Sadece ileride çıkabilecek sorunların bugünden öngörülmesi ve bazı risklerin hesaplanmadan alınmaması için bir çalışmaydı. Seçim sonrası gerekirse tekrar oturur, konuşuruz. Çıkar yol bulunursa, bulunur. Ancak bir risk görüyorsak, katiyetle bu yola girmeyiz.”

Aysal ile Dürüst yan yana gelmedi

2 yıldır Ünal Aysal yönetiminde ikinci başkan olarak görev yapan Ali Dürüst, dün Ünal Aysal ile yan yana gelmemeye dikkat etti.

Yeni yönetimde yer almayan ve başkan Aysal ile arasının açık olduğu iddia edilen Dürüst adeta köşe kapmaca oynadı.

Haberin Devamı