Gazete Vatan Logo
Futbol "Mancini bunu yapamaz"

"Mancini bunu yapamaz"

Galatasaray'ın Akhisar'a 2-1 yenilmesinin ardından ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen önemli açıklamalarda bulundu.

"Mancini bunu yapamaz"

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray, Akhisar'a deplasmanda 2-1 yenildi. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, özellikle Wesley Sneijder hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Dilmen'den o olay yorumlar...

Juventus maçı Galatasaray'ı fizik olarak ve psikolojik olarak yormuş. Teknik direktörü değişikliği de etkili oldu tabi. Galatasaray'ın bugünki kadrosu eksik bir kere. Şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro değil bugünki kadro.

Galatasaray bugün kazanmak için hiç bir şey yapmadı. Selçuk ve Melo ikisi birden olmayınca ve Engin de sakat olunca böyle sıkıntı çıkıyor. Planlamada yanlışklıklar var.

Bence Galatsaray en büyük hatayı Fatih Hoca zamanında Sneijder'i alarak yapmıştır. Türkiye'de 4-4-2'yi çok iyi oynayan başka bir takım yoktu ama Sneijder gelince oynatılmasında ısrar edilince Galatasaray'ın oyun sistemi değişti.

Sneijder bugün risk alan ve iyi oynayan bir oyuncuydu. Mesele Sneijder değil mesele Sneijder'li Galatasary'ın oyun sistemi. Sneijder'e ihaleyi bırakamam ama Galatasaray, Sneijder'le bu şablonu oynamak zorunda kalıyor.

Galatasaray'ın kültüründe, Fatih Terim'in kültüründe böyle bir oyun düzeni yok. Galatasaray gümbür gümbür oynayan bir takımdı. Sneijder gelince gizli golcüler olan Selçuk ve Melo'nun dikine gidişleri olmadı.

Galatasaray'ın en büyük problemi Sneijder. Real Madrid deplasmanında Sneijder'le birlikte oynarsın ama Akhisar deplasmanında oynayamazsın. Bugün Sneijder yenilmedi Galatasaray yenildi.

Galatasaray birdenbire şablon değiştirerek oynayamaz. Baskı yapmadığınız zaman rakibe oynama fırsatı verdiğiniz zaman bunu sindiremezsiniz. Bir antrenörün takıma damga vurması için zaman gerekiyor.

Sol bek ve stoper ihtiyacı ve alternatif bir orta saha ihtiyacı Galatasaray'da bas bas bağırıyordu. Bundan sonra transfer yapma şansınız da yok. Mancini'nin geçmiş maçlara bakması gerekiyor. Bu takım nasıl iki sene şampiyon olmuş, nasıl oynamış. Oyunculara göre bir sistem belirlemesi gerekiyor.

Burak Yılmaz'ın sol kanatta başlayıp sol kanatta maçı bitimresi beni biraz kuşkulandırdı. Mancini tabiki çok önemli bir teknik adam, çok önemli bir isim. Biraz daha beklemek lazım, tam yorum yapabilmek için. Burak, 15. dakikada 4 kere ofsayta düştü. Mevkisini sevmiyor, üzgün durumda ve koordinasyon eksikliği var. Burak ideal 4-4-2'nin ikinci oyuncusu. Burak'a arkadan pas verebilecek oyunculara ihtiyacı var.

Felipe Melo ve Selçuk İnan'ın olmayışı Galatasaray'ı bitiriyor. Hamza Hoca çok önemli bir teknik direktör. Böyle tecrübeli oyuncuları kullanarak çok iyi bir takım yarattı. Türkiye'deki bir kaç teknik adamdan birisi.

Hamza Hoca'nın takımının kendi sahasında üst üste 8 maç kazanması tesadüf değil. Bu Galatasaray'a karşı son dakikalara daha da rahat girebilirlerdi. Fatih Hoca, boşu boşuna Milli takımdaki yardımcısını Hamza Hoca olarak belirlemedi.

Haberin Devamı