Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Madalya almalıydık'

'Madalya almalıydık'

DördÜncülükle tamamladığımız Avrupa Şampiyonası’nın rüya takımına seçilen Eda Erdem Dündar, VATAN’a konuştu:

'Madalya almalıydık'

“Oyuncusundan teknik heyetine kadar tam anlamıyla takım oyunu sergileyemediğimizi düşünüyorum. Eksiklerden ziyade bu yüzden 4. olduk. Bu da bana göre başarı değil. Çünkü ben kağıt üstünde kendimizi ilk 3’te görüyordum.”

BAYANLAR Voleybol Avrupa Şampiyonası’nı dördüncü bitiren Filenin Sultanları dün İstanbul’a geldi. Turnuvanın en iyi blok yapan 2 oyuncusundan biri olarak Rüya Takım’a seçilen Eda Erdem Dündar düşüncelerini VATAN’a aktardı. 25 yaşındaki başarılı orta oyuncu şunları söyledi:
“BİZİM için Avrupa Şampiyonası üzücü geçti. Daha iyi olabilirdi, beklediğimiz başarıyı elde edemediğimiz için de üzgün ayrıldık turnuvadan. Ben tam anlamıyla takım oyunu sergileyemediğimizi düşünüyorum. Teknik ekibinden, oyuncusuna hep beraber. İyi işleyen dişli gibi gösteremedik kendimizi sahada. Bu da turnuva genelinde bizi zorladı. Bir tek Belçika maçında voleybol adına güzel oyun oldu. Eksiklerden ziyade takım olamadığımız için bu kadroyla 4. olduk. Bu da başarı değil bence. Çünkü ben takımımızı kağıt üstünde ilk 3’te görüyordum ve en azından madalya almalıydık.
OCAK ayında yapılacak olan 2016 Rio Olimpiyatları elemeleri hakkında konuşmak için biraz erken. Gelecek rakiplerimiz muhakkak daha fazla çalışacak. En başta biz Ankara seyircisi önünde çok iyi oynuyoruz. Oradan birinci çıkacağımaza inanıcımız da gerçekten çok yüksek.”
‘Ödül sürpriz oldu’
EDA Erdem Dündar, Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performans sonrası aldığı en iyi blokör ödülü hakkında ise şunları söyledi: “Son maça baktığımız zaman biraz soru işareti vardı aslında kafamda. 4. olduğumuz için hem fiziksel hem mental anlamda yorgun ve üzgündüm. Benim için sürpriz oldu diyebilirim. Ama bir bakıma aldığımız sonuç nedeniyle de içim buruktu.”

Haberin Devamı