Gazete Vatan Logo
Futbol Lucescu finali ‘yarı’ladı

Lucescu finali ‘yarı’ladı

İşte Uefa Kupası'nda dün gece oynanan karşılaşmaların sonuçları

Türkiye’de çalışan 2 teknik direktörün UEFA randevusunda Lucescu’lu Shakhtar, Gerets’li Marsilya’yı 2-0’la gönderip, turun kapısını araladı.

YOLU Türkiye’den geçen iki teknik adamın UEFA Kupası çeyrek finalindeki mücadelesinde Lucescu’lu Shakhtar Donetsk, Eric Gerets’li Marsilya’yı sahasında 2-0 yendi. Hem G.Saray hem de Beşiktaş’ı şampyonluğa ulaştıran Lucescu’nun öğrencileri RSC Olimpiyat Stadı’nda 39. dakikada golü buldu. Srna’nın volesinde Mandada’dan dönen topu tamamlayan Hübschman ev sahibi Ukrayna ekibini 1-0 öne geçirirken, ilk yarı da bu skorla sona erdi.

65’te Adriano’yla yaptığı verkaçın ardından Jadson düzgün bir vuruşla Marsilya ağlarını havalandırarak takımını rahatlattı: 2-0.

Shakhtar bu sonuçla 16 Nisan’da Veledrome Stadı’nda oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etmiş oldu.

Hamburg, City’yi perişan etti

UEFA’DA G.Saray’ı 4. turda güçlükle eleyip çeyrek finale kalan Hamburg, kupanın en büyük favorisi olarak gösterilen Manchester City’i sahasında 3-1 yendi. Daha 1. dakikada Ireland’ın golüyle geriye düşen Alman ekibi 9’da Mathijsen ile eşitliği yakalarken, 64’te Trochowski penaltıdan takımını öne geçirdi: 2-1. 79’da Guerrero son sözü söyledi.

MESUT Özil’li Werder Bremen de sahasında diğer bir Türk asıllı oyuncu Gökhan İnler’in takımı Udinese’yi 3-1’le geçmeyi başardı. Bremen 34 ve 67’de Diego, 69’da da Hugo Almedia ile sonuca giderken, Udinese’nin tek sayısını 87’de Quagliarella kaydetti. Gecenin tek golsüz maçında ise PSG, Fransa’da Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı. UEFA’da rövanş maçları 16 Nisan Perşembe oynanacak.

Haberin Devamı