Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Liglerimiz dünyanın en iyisi'

'Liglerimiz dünyanın en iyisi'

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, 2014’ün ilk röportajını VATAN’a verdi:

'Liglerimiz dünyanın en iyisi'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, 2014 yılının ilk röportajını VATAN’A verdi. Arkadaşımız Murat Yücekök’ün sorularını içtenlikle yanıtlayan Mutlugil, şu ifadeleri kullandı:

"Bayanlarda Avrupa Kıtası Elemesi’ni kendi evimizde oynuyoruz ama erkeklerde Almanya ev sahipliği yapıyor. Zorlu bir grup ama erkek voleybolunda da son yıllarda özellikle alt yapılarda önemli gelişmelerimiz oldu. Bu sene TVF olarak amacımız erkek voleybolunu bizden daha güçlü ülkelerle oynayarak ilerletmek. Kıta Elemeleri’nde grupta belirli müsabakaları aldıktan sonra ev sahibi Almanya’yla final niteliğinde bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. Bayanlarda ise daha kolay bir gruptayız. Ev sahibi olmamızın avantajını kullanacağız. Grubumuzda 1. olacağımızı ve Dünya Şampiyonası’na katılacağımıza inanıyorum.

‘KULÜP SAYISI ARTACAK’

Hem Acıbadem Erkekler Ligi’miz, hem de Acıbadem Bayanlar Ligi’miz belki de dünyanın en iyisi veya ilk 3 ligi arasında. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ülkemizdeki yatırımları görüp bizi Dünya Ligi’ne davet etti. 2013 yılında en üzüldüğüm olay Bayan Milli Takımı’mızın Avrupa Şampiyonası’ndaki Almanya maçıydı. Beni en çok sevindiren olay ise kulüplerimizin 6’şar takımla Avrupa’da temsil edilyor olması. Ayrıca erkeklerde ilk defa bir Final Four organizasyonu yapıyoruz. 2014 yılında ise ülkemize birçok organizasyon getireceğiz ve milli takımlarımız hem erkeklerde, hem de bayanlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na katılacak.

TVF’nin var olma sebebi ve en önemli misyonu Türkiye’de kulüp sayısını arttırmak ve kulüpleri maksimuma kadar desteklemek. Kulüplerimizin gelirleri 2’ye katlandı.”

‘Yabancı kuralında sıkıntı yok’

“TVF olarak yabancı oyuncu sayısını (3) tehlikeli görmüyoruz. Amacımız gelen yabancıların seviyesini en üstte tutmak. Yıllar itibariyle eğer burada bir sorun görürsek bir değişiklik yapabiliriz. Tabii ki kulüplere danışarak. Çünkü onların ihtiyaçları ve bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir ortak payda da buluşarak yapmayı planlıyoruz. Şu an böyle bir şey yok ama olabilir, bunları tartışabiliriz. Kulüplerimizin bazı görüşleri oluyor, onları değerlendiriyoruz. Bizim bazı görüşlerimiz oluyor, bunların hepsini harmanlayarak voleybol seviyesini korumak zorundayız.”

‘Fabrika Voleybol’la yıldızları bulacağız’

“Biz hedef olarak Türkiye’deki lisanslı aktif voleybolcu sayısını arttırmayı planlıyoruz. Bunun için de 6-12 yaş grubunu hedefleyerek voleybol hareketinin zayıf olduğu yerlere bu projeyle gidip ilkokul çağındaki öğrencilerimize voleybol sevgisi aşılayacağız. Gerçekten çok heyecan duyduğumuz bir proje. Hacettepe Üniversitesi’nden öğretim görevlisi arkadaşlarımız 6-12 yaş grubu olan çocuklarda hız ve sürat gelişimi için bazı metodlar geliştirdiler. İleride çocuğun üst seviye voleybolcu olmasını engelleyebilecek fiziksel sorunları engellemeye çalışıyoruz.”

‘Plaj voleybolu önceliklerimizden’

“Plaj voleybolunda maalesef çok fazla oyuncumuz yok. Çok sabır isteyen bir iş ama görsel açıdan çok çekici. Biz de çeşitli illerde merkezler kurarak özellikle 18 yaş altı grubu arkadaşlarla çalışarak ilerleme göstereceğiz. Stratejik olarakta alt yapıya yatırımımızı daha da hızlandırmak 2014 Continental Cup’ı ülkemize getirdik.”

‘Daha çok çalışmalıyız’

“Şu anda Dünya Ligi Finali, Grand Prix’nin bir ayağını, plaj voleybolunda Continental Cup’ın finalini ve U22 Avrupa Şampiyonası’nı organize ediyoruz. Ama daha çok çalışmamız lazım. Bu nedenle özellikle erkeklerde daha fazla uluslararası maç yaparak gelişimi hızlandırmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı