Gazete Vatan Logo
Basketbol Lider Gaziantep!

Lider Gaziantep!

Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Avrupa Kupası M Grubu 5. haftasında Litvanya temsilcisi Siauliai'yi 87-71 yendi.

Lider Gaziantep!

İyi başladığı maçın ilk 5 dakikasını 13-6 önde geçen ev sahibi ekip, bu periyodun kalan dakikalarında da baskısını sürdürerek ilk çeyreği, 20-12 önde tamamlandı.

İkinci periyotta Royal Halı Gaziantep, peş peşe top kayıpları yaşayınca Litvanya temsilcisi, farkı eritip maçın 15. dakikasına ulaşıldığında farkı bire indirdi ve skoru 27-26 yaptı. Periyodun devam eden dakikalarında ev sahibi ekip 8 sayı üretirken, konuk ekip ise 13 sayı buldu. Slauliai, soyunma odasına 39-35 üstün gitti.

Maçın üçüncü periyoduna etkili başlayan Siauliai, çeyreğin son 5 dakikasına 49-46 üstün girdi. Bu bölümden sonra savunmada başarılı performans sergileyen Royal Halı Gaziantep, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirdi ve periyodun son dakikasına girilirken yeniden 58-57 öne geçti. Periyodun skorunu ise Calloway'in 3 sayılık basketi belirledi: 61-57

Dördüncü periyotta sert savunmasına devam eden Royal Halı Gaziantep, Williams'la bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Rakibine çeyreğin ilk 3 dakikasında sayı izni vermeyen ev sahibi ekip, bu sürede kaydettiği basketlerle skoru 71-57'ye getirdi. Etkili oyununu sürdüren Royal Halı Gaziantep, salondan 87-71'lik skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Ev sahibi ekip adına 27 sayı üreten Balazic, maçın en skorer ismi oldu.

Bu sonuçla Royal Halı Gaziantep, gruptaki 4. galibiyetini aldı ve yeniden liderliğe yükseldi. Siauliai ise 3. yenilgisini aldı.