Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kupayı bırakmam

Kupayı bırakmam

Ligde havlu atan, UEFA'dan elenen, Avrupa'dan men edilen G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası'na ısrarla tutunuyor

Kupayı bırakmam

MUSTAFA Denizli’nin istifasına, maçtan bir kaç saat önce gelen UEFA’dan 1 yıllık men cezası eklenince ortaya çıkan tablo iç karartıcıydı. G.Saray’ın Avrupa bileti alması artık gerçekten hayati önem taşıyordu. Çünkü bu sene Avrupa kupaları dışında kalırsa ceza bir anda 2 seneymiş gibi olacaktı.

TEKNİK direktör koltuğuna maçtan bir gün önce geçen alt yapı hocalarından Orhan Atik sadece bir antrenman yaptırabilmişti Akhisar karşılaşması öncesi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Aslan kıl payı da olsa Akhisar ile 2-1’in rövanşında 1-1 berabere kalarak turu atlayan taraf oldu.

İKİNCİ YARI AKİGO RÜZGARI

İLK yarı topa hakim olan, oyunun temposunu ayarlayan bir G.Saray vardı sahada. 10’da Denayer’in ortasına uzaklaştırmak için Umut’tan önce kafayı vuran Douglao kendi filelerinin havalandırdı: 1-0. 38’de ise Yasin’in vuruşunu çizgiden çıkaran Douglao bir anlamda kendi hatasını telafi etti.

ANCAK öyle bir ikinci yarı oldu ki Akhisar rüzgarı esse de gerekli skoru bulmadı. 47’de Soner’in ortasına kafayı vuran Rodallega durumu 1-1 yaptı. 55’te yine Rodallega kafayı vurdu direği sıyıran top dışarı gitti.

Haberin Devamı

68’de Olcan’ın kaptırdığı topla içeri giren Muğdat’ı durdurmak için Sabri 50 metre depar attı, kendini de sakatladı ama gole engel oldu. 80’de ise Denayer, Soner’in şutunda kendini siper etti ve G.Saray ölüp ölüp dirildiği maçta adını Türkiye Kupası’nda yarı finale yazdırdı.