Gazete Vatan Logo
Voleybol "Kazanarak şampiyon olacağız"

"Kazanarak şampiyon olacağız"

CEV Kupası final rövanşında bugün Minchanka Minsk'i ağırlayacak olan Eczacıbaşı Vitra'da Tijana Boskovic, Vatan'a konuştu:

"Kazanarak şampiyon olacağız"

“Şampiyonluk için 2 set yeterli olacak ve ama taraftarımız önünde galip gelmek istiyoruz. MVP ödülünü düşünmüyorum, şu anda beni takımımın kupayı kaldırması mutlu edecek.”

ECZACIBAŞI VitrA, CEV Kupası final rövanşında bugün Minchanka Minsk ile Burhan Felek’te kozlarını paylaşacak. Kritik karşılaşma öncesi temsilcimizin en önemli kozlarından biri olan Sırp yıldız Tijana Boskovic ile sohbet ettik.

TURUNCU-BEYAZLILAR, Belarus’taki ilk maçı 3-1 kazanırken 25 sayı üreten ve sahanın en etkili ismi olan 21 yaşındaki pasör çaprazı, “CEV Kupası şampiyonluğu için 2 set kazanmamız yeterli olacak ama İstanbul’da kendi taraftarlarımız önünde oynayacağımız için biz kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Herkes bizim favori olduğumuzun farkında. Belarus’ta rakibimiz çok iyi oynadı. Bizim de bu nedenle yine iyi bir maç çıkarmamız gerekiyor ve umarım kazanan taraf oluruz” yorumunu yaptı.

2017 Avrupa Şampiyonası’nın MVP’si seçilen ve yine 2017 yılının en iyi kadın voleybolcusu olan Boskovic, “Şu an için aklımda CEV Kupası MVP’si olmak yok. Beni şu an takımımın şampiyon olması mutlu edecek.

Haberin Devamı

‘HAYÂLLERİM GERÇEKLEŞTİ’

KÜÇÜKKEN bu kadar iyi ödüller alacağımı düşünmemiştim. Küçükken hep milli takım ve Eczacıbaşı VitrA gibi iyi takımlarda oynamanın hayâlini kurdum. Bunu başardığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. 21 yaşındayım, Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde oynuyorum ve dünyanın en iyi liglerinden biri olan Türkiye’de oynuyorum. Tabii ki genç bir oyuncuyum ve kendimi daha çok geliştiriyorum. Umarım daha çok ödül alabilirim.

HİÇBİR zaman ödüller benim için yeterli değil. Her zaman daha fazlasını istiyorum. Öncelikle bütün aklımı, bilgimi Türkiye finalleri ve CEV Kupası finaline vereceğim. Umarım kendi kulüp takımımla ve milli takımla daha birçok ödül kazanırım” şeklinde konuştu.

Lig finali çok zorlu olacak’

“VakıfBank da bizim gibi maksimum düzeyde oynayacak. Umarım sezon içindeki kazanma serimizi sürdürüp mutlu sona ulaşırız.”
VESTEL Venus Sultanlar Ligi final serisinde VakıfBank ile oynayacakları maçlar hakkında da değerlendirmeler yapan Boskovic, şu ifadeleri kullandı:
“FİNAL serisinde en az 3 tane çok zorlu maç oynayacağız. Eczacıbaşı ile ligdeki ilk finalim olacak. Bu yüzden heyecanlıyım. Umarım sezon içindeki gibi kazanma serimizi devam ettirip mutlu sona ulaşırız. Bu sezon 7-8 ay lig şampiyonluğu için mücadele ettik ve artık sonuna geldik. VakıfBank da bizim gibi maksimum düzeyde oynayacak. Eminim izleyenlere çok iyi bir voleybol izlettireceğiz.
GEÇEN sene beklentilerin uzağındaydık. Ama bu sezonun başından beri inanılmaz bir takım içi iletişim vardı. Forma şansı bulamayan veya dışarıda kalan arkadaşlarımız da müthiş enerji veriyor.”
‘Seneye Türkçem daha iyi olacak’
TÜRKÇE birkaç cümle kuran ve “İnşallah seneye benim Türkçem daha iyi olacak” diyen Boskovic, “Neredeyse 3-4 aydır Türkçe öğreniyorum. İlk iki yıl hiç ilerletemediğim için pişmanım” dedi.
Kesinlikle kalacağım’
BOSKOVIC 1 yıl daha kontratı olduğunu belirtip “Seneye de kesinlikle Eczacıbaşı’ndayım. 3. yılım burada ve inanılmaz mutluyum, kendimi evimde gibi hissediyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı