Gazete Vatan Logo
Futbol Kayseri geri döndü

Kayseri geri döndü

Sarı-kırmızılılar, Eskişehir’i devirdi

Kayseri geri döndü

Sezona kötü başlayan Kayserispor, bu gidişe sonunda dur demeyi başardı. Bobo’nun 35 dakikada bulduğu 2 golle öne geçen sarı-kırmızılılar, 3 puana ise son anlarda Mouche’nin sayısıyla uzandı.

SEZON başında takımın en önemli yıldızı olan Amrabat’ı G.Saray’a kaptıran ve James Troisi’yi de elinden kaçıran Kayseri, güç kaybederek başladığı ligde oynadığı futbolla da umut vermiyordu.

LİGİN ilk 4 haftasında teknik direktör Şota ısrarla “Bu takım kendini bulup kafaya oynayacak” dese de sahadaki futbolcular bunun tam tersini yaptılar. Sezona 4 haftada alınan üç mağlubiyet ve bir beraberlikle çok kötü başlayan Kayseri, sonunda kendini buldu ve bu yılki ilk galibiyetini aldı. Fakat Kayseri Kadir Has Stadı’nda Eskişehir’i ağırlayan sarı-kırmızılılar, bu yılki ilk üç puanını elde ederken yine zorlandı.

MAÇA galibiyet parolasıyla çıktığı her halinden belli olan Kayseri ilk atağını 3. dakikada Süper Lig’i yakından tanıyan Bobo ile geliştirdi. Servet’in geri pasında araya giren Brezilyalı’nın vuruşunda savunma gole izin vermedi.

86’DA GELDİ

ATAKLARINI sıklaştıran sarı-kırmızılı ekip gole yine Bobo’yla yaklaştı. 7’de soldan kullanılan serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Sambacı, bu kez fileleri havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 1,5 yıl sonra Süper Lig’de golle tanışan Bobo, ‘fırsatını bulmuşken bir tane daha atayım’ dercesine Eskişehir kalesini yoklamaya devam etti. 35’te topla buluşan Brezilyalı, Servet’ten kurtulup vurdu ve Boffin’i bir kez daha avlayarak skoru 2-0 yaptı. Devre bitmek üzereyken uyanan Eskişehir, 45’te Necati Ateş’le farkı 1’e indirdi.

GALİBİYET hasretine son vermek isteyen Kayseri, 2. yarıda kalesinde açıklar vermeye başladı. 64’te bunu iyi değerlendiren bir diğer eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello, golünü atarak skoru eşitleyen isim oldu. Son anlarda sezonun ilk 3 puanını almak için her şeyini ortaya koyan Kayseri, 86’da Pablo Mouche’nin golüyle durumu 3-2 yaptı ve adeta yeniden hayata döndü.

Şota: Galibiyeti zorla aldık

KAYSERİ Teknik Direktörü Şota Arveladze bu sezonki ilk galibiyetlerini zorla kazandıklarını söyledi. Genç hoca, “Bu maç bizim için çok önemliydi. İkinci yarıya iyi başlayamadık ve skor da 2-2 oldu. Son anlarda toparlandık. Çok mutluyuz, ilk galibiyetimizi zorla aldık” dedi.

Haberin Devamı