Gazete Vatan Logo
Galatasaray 'İyi olan kazansın'

'İyi olan kazansın'

Futbol yorumcusu Harun Uyar, pazar günü oynanacak kritik Fenerbahçe- Galatasaray maçı öncesi Sampiy10'a çok özel değerlendirmelerde bulundu.

'İyi olan kazansın'

Harun Uyar şöyle konuştu:

"Aziz Yıldırım, Fenerbahçe kulüp başkanı olduktan bir yıl sonra 1999 -2000 sezonunda ezeli rakibi Galatasaray'a Kadıköy de 2-1 mağlup olmuştu. O gün bu gündür Süper Lig'de Kadıköy'de yenilmedi.

Bu gün hâlâ Fenerbahçe spor kulübünün başkanı olarak durmasınında sebebi budur. Bir başkan düşünün 18 yıldır kulüp başkanı olarak görev yapıyor ve ezeli rakibine kendi evinde hiç yenilmemiş. Ne diyelim darısı diğer başkanların başına. Galatasaray, Süper Lig'de yenemediği rakibini Türkiye Kupası'nda bir kaç kez yenmeyi başarsa da ligde yenemediği için taraftarını memnun edemiyor. Tabi ki bu futbolda ömür böyle geçecek değil. Ancak 24 yılda sadece bir kez yendiğini düşünürsek Galatasaray'ın işi hiç de kolay değil.

Fenerbahçe ne kadar kötü olsa da derbi başka oluyor. Galatasaray'ın buradan galibiyetle çıkacağını düşünmüyorum. Kadrolara baktığımızda da bunu açık açık görüyoruz. Belki bazıları diyecek ki Mehmet Topal ve Lens yok. Evet bunların yokluğu gerçekten önemli ancak bunun karşılığında Riekerink ne yapacak? Beşiktaş maçında olduğu gibi orta sahayı Selçuk ve Tolga ile güçlendirip Mehmet Topal'ın boşalttığı bölgeye Sneijder'i yerleştirip pozisyon mu arayacak? Şimdiden kestirmek zor ama bunu deneyecektir. Gününde bir Eren Derdiyok ile gol de bulabilir. Ancak bütün bunları yaparken Fenerbahçe de boş durmayacaktır. Gerekli önlemleri alacaktır. İki takımın kadrosunu değerlendirdiğimde sarı lacivertliler bir değil beş adım önde. Durum böyle olunca, bu maçın favorisi Fenerbahçe'dir diyebilirim.

Haberin Devamı

Derbinin hakemi Cüneyt Çakır olur . Türkiye'de seyir zevki yüksek derbi maçlarına baktığımda sıralama da Fenerbahçe- Beşiktaş, Fenerbahçe- Galatasaray, Fenerbahçe- Trabzon diyebilirim. Sizin de dikkatinizi çekmiştir Beşiktaş, Galatasaray, Trabzon rakibi hep aynı demek ki bir derbide Fenerbahçe varsa o maç güzel oluyor. Nefesler tutuluyor.. Her şeye rağmen mükemmel bir maç bizleri bekliyor. Ayrıca uzun bir aradan sonra seyirci yasağının kalkmasıyla birlikte sarı kırmızılılar da maçı türbünden izleyebilecek olması güzel bir ayrıntı."

Haberin Devamı