Gazete Vatan Logo
Futbol İşte yeni İnönü Stadı

İşte yeni İnönü Stadı

Beşiktaş'ın bu yaz yıkıp yeniden yapacağı İnönü Stadı'nın detayları belli oldu.

İşte yeni İnönü Stadı

Beşiktaş'ı yeni stad heyecanı sarmaya başladı. Bu yaz yeniden inşa edilecek olan stadın detaylartı belli olmaya başladı.

Stadyum 40 bin artı 1903 kişilik olacak.Yeni stadyumun yapımı 18 ay sürecek ve 120 milyon dolara mal olacak. Stadyumun çatısı dünyaca ünlü stadyumlarda olan şeffaf çatı örtüsüyle kapanacak. Statta tribünler iki kat olacak. Alt ve üst tribün arasında 2'şer kat loca inşa edilecek

Localar lüks ve kullanış üzerine kurgulandı. Her bir loca 8.5 metrekare. Toplam loca kapasitesi 1076 kişi.Stat tarihi kulelerden 23.5 metre içeri çekilecek. Kule ile eski açık tribünlerin arasında 3000 metrekare bir alan oluşacak.

Eski açık ve tribün arasındaki kısım müze olacak. Stadın akustiğini Kanada MC Gill Üniversitesi'nden Wieslaw Woszczyk ayarlayacak. Stadın etrafı özel taş ve sütunlarla çevrelenecek.

Yeni stad, sadece futbol maçlarına değil her türlü sanat, müzik, spor ve kongre olmlak üzere her türlü organizasyona ev sahipliği yapacak.Stadyumun denize bakan tarafındaki kuleler ve tarihi yapı aynen kalacak.

Haberin Devamı