Gazete Vatan Logo
Basketbol İşte Ender işte aslan

İşte Ender işte aslan

G.Saray LİV Hospital, F.Bahçe Ülker’i benchten gelen oyun kurucusunun müthiş performansıyla devirmeyi başardı

İşte Ender işte aslan

Bir gelenektir, G.Saray Liv Hospital-F.Bahçe Ülker maçları merakla beklenir. Tahminler, mukayeseler, iddialar şeklinde uzayan liste hem heyecanı hem çekişmeyi arttırır. Dün akşam bu listede sarı-lacivertliler adına eksik kalan şey ‘çekişme’ oldu. Kanarya’yı bu çekişmede geri düşüren hamle; maç içinde değil maç öncesinde, Gasper Vidmar’ın tribünde oturtulma kararıydı. Çok iyi motive olmuş G.Saray, taraftarının da desteğiyle, hücümda çok etkili bir ilk çeyrek oynadı (5/8 3’lük). Rakibinin art arda gelen sayılarına F.Bahçe acele ve isabetsiz şutlarla yanıt vermeye kalkınca çeyrek farklı bitti (23-12).

3. ÇEYREKTE 9 SAYI...

Hep altı çizilen pota altı sıkıntısını belki de en çok hissettiği günü yaşayan sarı-lacivertliler 2. periyotta Bo McCalebb ve Nemanja Bjelica’nın katkısıyla farkı eritmeyi başardı (35-31).

Ancak ikinci yarıya da etkili başlayan sarı-kırmızılılar kontrolü ele geçirmekte zorlanmadı ve rakibine 3. çeyrekte yalnızca 9 sayı şansı tanıdı. Furkan Aldemir’in etkili oyununa Ender Arslan’ın müthiş performansının eklendiği 3. periyot 53-40 bitti. Kanarya son çeyrekte Bojan Bogdanovic’le tutunmaya çalışsa da bu çaba yeterli olmadı. Dış şutlarda gününde olmayan, pota altında varlık gösteremeyen F.Bahçe sahadan 72-62 mağlup ayrıldı. Aslan ise oldukça sıkıntılı bir dönemde ezeli rakibine karşı kazandığı galibiyetin haklı sevincini yaşadı.

Haberin Devamı