Gazete Vatan Logo
Futbol İstanbul'da tarihi zafer!

İstanbul'da tarihi zafer!

Final Four’un en az şans verilen takımı Olympiakos, CSKA’yı devirerek şampiyon oldu...

İstanbul'da tarihi zafer!

Oyunda mutlak hakimiyet kuran CSKA 28. dakikada 53-34

öndeydi. Kalan 12 dakikada sadece 8 sayıya izin verdi

Olympiakos ve son saniyede Printezis’in basketiyle galibiyete uzandı

GEÇEN sezon Avrupa’nın en pahalı takımını kurmuş ama Final Four bile görmemişlerdi. Bu yaz ekonomik krizle birlikte bütçe 3’te 1’e indi. Yıldızlardan sadece Spanoulis son anda takımda kaldı. Genç oyuncularla, çok daha mütevazi hedeflerle başladı Olympiakos için sezon. Avrupa Ligi’nde ilk 4 maçın 3’ünü kaybettiler. Ve şimdi oradan kalkıp tarihlerindeki ikinci Avrupa Şampiyonluğu’nu kutluyorlar.

AVRUPA Ligi tarihinin yakın zamandaki en beklenmedik şampiyonu Pire temsilcisi. Sezon boyunca gösterdikleri gelişim çok etkileyiciydi. Top16 öncesi Acie Law ve Joey Dorsey takviyeleri biraz takıma hayat verdi ama kağıt üzerinde İstanbul’a gelecek adaylar arasında bile değillerdi.

AMA işte doğru prensipler üzerinde oynayıp, durum ne olursa olsun doğru yaptıklarınızdan şaşmazsanız, savunma yapar, bıkmadan 40 dakika mücadele ederseniz her zaman bir şans, her zaman bir ‘spor mucizesi’ şansı vardır.

DÜN bütün sezonun hikayesini tek bir maçta yaşadı Olympiakos. İki takım da ilk çeyrekteki tedirginlikle hücumda felaket işler yaparak başladı maça ama oyun sakinleştikçe CSKA yavaş yavaş ağırlığını koymaya başladı oyuna. Hücumlar pek ritm bulamasa da daha çok elden az da olsa skor bulan CSKA, Teodosiç de 3 üçlük gönderince devrede öne geçti, 3. çeyrekte ise farkı açmaya başladı. 28. dakikada 53-34 öndeydi CSKA. Daha kötüsü hücumda perişan durumdaki Olympiakos’da 34 sayının tümü 3 oyuncu Spanoulis, Papanikolau ve Antiç’den gelmiş başka kimse skor bulamamıştı.

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

SPANOULIS bu dakikada dinlenmek için kenara geldi ve sahaya bakınca maç bitmiş gibi duruyordu. Olympiakos için bitmedi ama. Buraya kadar harcadıkları emeği son bir gayret göstermeden bırakmaya niyetleri yoktu ve tek yıldızları Spanoulis’siz beşle tam 8 dakika oynadılar. Printezis, Sloukas, Keselj savunmada duvar oldu adeta. Bu 8 dakikada sadece 2 sayıya izin verdi Oly 18 de sayı buldu ve çoktan bitti denen maça ortak oldu. 4 dakika kala sadece 3 sayıyla 55-52 gerideydiler.

Oradan iyice tedirginleşse de CSKA ve Teodosiç’i devirmek kolay olmadı ama Siskauskas’ın kaçan iki serbest atışı üstüne Spanoulis’in pasıyla son 12 dakikaya sığdırdığı 12 sayısının son 2’sini çembere gönderen Printezis işi bitirdi.

422 top kaybına zorlayıp, istediği yüksek skorlara hiç çıkarmadılar CSKA’yı. Ama İstanbul Avrupa finalleri için biraz büyülü bir yer. 92 Final Four’unda Djordjeviç’in üçlüğüyla Partizan şampiyon olurken, 2005’de Liverpool 3-0’dan dönerken de görmüştük bu büyülü anları. Son bir gayretle ayağa kalkan Olympiakos’a İstanbul’un kendi büyüsü eklenince Pire Masalı mutlu sonla bitti.

Haberin Devamı