Gazete Vatan Logo
Galatasaray Hoşgeldin Cesare

Hoşgeldin Cesare

Aslan'ın yeni hocası Cesare PrandellI dün İstanbul'a gelip göreve başladı

Hoşgeldin Cesare

ASLAN yeni hocasına kavuştu... Mancini'nin ayrılmasının ardından sarı-kırmızılılara 'Evet' diyen Prandelli dün 18.45'te özel uçakla İstanbul'a inen. Özel uçakla Floransa’dan İstanbul'a gelen İtalyan hoca, havaalanından çıkışta basın mensuplarının ilgisiyle karşılaştı.

basın mensuplarına ayaküstü bir açıklama yapan Prandelli, "Teşekkür ederim geldiğiniz için. Ancak gelecekle ilgili planları sonra konuşalım" dedi. Kurt hoca sonrasında ise Florya’nın yolunu tuttu. Prandelli'yi burada ise karşılayanların başında Erdal Keser vardı.

İtalyan hocanın ekibinde görev yapacak Taffarel de karşılamada yer alırken Taffarel'in daha önce Parma’da birlikte çalıştığı Prandelli'nin yardımcıları ile samimi tavırları dikkat çekti.

'KULÜP TARiHiNDEN ETKiLENDİM'

PRANDELLI, Florya'da Erdal Keser ile tesisleri gezdi. Tesis hakkında bilgi?alan Prandelli, GS TV'ye röportaj verip, "Tesisleri gezdim, çok başarılı. Buradan da G.Saray'ın ne kadar başarılı olduğunu görebiliriz. Buradaki resimlerden ve kulübün tarihinden çok etkilendim" dedi. Deneyimli çalıştırıcı Florya turunun ardından oteline geçti.
İKİ sezon için anlaşmaya varılan taraflar arasında yapılan sözleşme de KAP'a şu şekilde bildirildi: "Teknik direktöre, 2014-15 ve 2015-16 için yıllık 2 milyon 295 bin Euro ödenecektir.
HER BAŞARI iÇiN AYRI PRİM VAR!
2014-15’TE lig şampiyonluğu kazanılır ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynanırsa sonraki sezonun ücretine 350 bin Euro eklenecektir. Lig şampiyonluğu durumunda 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının her biri için teknik direktöre 1 milyon dolar prim ödenecektir. Türkiye Kupası şampiyonluğu durumunda prim tutarı 500 bin dolardır."
AYRICA Prandelli'ye Şampiyonlar Ligi çeyrek finali için 250 bin, yarı final için 500 bin, final için 1 milyon, şampiyonluk için ise 2 milyon dolar ödeneceği Avrupa Ligi'nde ise final için 600 bin, şampiyonluk için 1 milyon 200 bin Euro prim ödeneceği açıklandı.
Başkanla akşam yemeğinde buluştu
PRANDELLI dün Florya ziyaretenin ardından bir süre otelinde dinlenirken ardından da başkan Aysal ile yemekte buluştu. Yardımcılarının da katıldığı yemekte ikilinin birbirlerinden isteklerini masaya yatırdığı öğrenilirken transfer konusu ise görüşülmedi.
Aysal'la aynı anda indiler
G.SARAY'IN yeni hocası Cesare Prandelli'yle başkan Ünal Aysal, dün Atatürk Havaalanı'na tesadüf eseri aynı anda iniş yaptılar. İtalyan teknik adam akşam saat 18.45 sularında İstanbul'da olurken uçağıyla Bodrum'dan gelen başkan Aysal da aynı dakikalarda alandaydı. Fakat ikili burada karşılaşmadan ayrı ayrı havaalanından ayrıldılar.
İlk iş olarak tesisleri gezdi
SARI-kırmızılıların yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, özel uçakla İstanbul’a geldikten sonra hemen Florya Metin Oktay Teisleri’ne götürüldü. İstanbul’daki vaktini çoğunu burada harcayacak olan kurt hoca, tesisleri gezip inceledi.
İlk idman bugün
PRANDELLI imza atmadan ilk antrenmanına çıkacak. Sabahki sezonun ilk idmanını yönetecek İtalyan hoca, sonra imza törenine gidecek.
İmza töreni saat 14.00’te
ASLAN'IN yeni hocası Cesare Prandelli dün İstanbul'a ayak basarken bugün kendisini resmen G.Saraylı yapan imzayı atacak. Saat 14.00'te Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilecek organizasyonda 2 yıllık kontrata imzasını atacak olan İtalyan çalıştırıcı ardından da basının sorularını yanıtlayacak.
Keser köprü olacak
G.SARAY'DA Cesare Prandelli'nin teknik direktörlüğe getirilmesiyle idari kadroda da yeniden yapılanmaya gidiliyor. Sarı-kırmızılı yönetim, idari menajerlik görevini yürüten Erdal Keser'i sportif direktör olarak atayacak. Aslan'ın efsane isminin idari menajerlik görevini de sürdürmeye devam edeceği öğrenilirken İtalyan hocaya yardımcı olup yönetimle teknik heyet arasında köprü vazifesi görecek ve Tugay kerimoğlu ile Tomas Ujfalusi'nin yürütmüş olduğu rolü üstlenecek.
Ujfalusi: Prandelli'yi ben ikna ettim
G.SARAY'da hem oyuncu hem de idareci olarak görev yapan Tomas Ujfalusi, Fiorentina'da birlikte çalıştığı Prandelli'nin sarı-kırmızılıların başına geçmesini değerlendirdi.. La Gazetta dello Sport'a değerlendirmelerde bulunan Ujfa, 20. şampiyonluğun Prandelli ile gelmesinin uzak olmadığını söyledi. İtalyan ekolünün G.Saray'a katkıda bulunacağına inandığını da belirten Ujfalusi, sözlerine şöyle devam etti:
"MANCINI devam etmek istemediğinde Cesare gelsin istedim. Floransa'da onun döneminde oynadığımda kendimi çok geliştirdim. Dünya Kupası'nda şanssız olsa da milli takımda 4 yılda güzel şeyler yaptı.
İTALYAN okulunun, Türk futboluna çok katkısı olur. Prandelli, futbolcularla diyalog kurmayı çok iyi bilir. Umarım İstanbul'a etik kurallar getirir ve bu da işe yarar. İstanbul'da kendisini çok iyi hissedeceğini söyleyerek onu ikna ettim."

Haberin Devamı