Gazete Vatan Logo
Futbol 'Hesabı kapatmaya geldim'

'Hesabı kapatmaya geldim'

Fenerbahçe'ye geri dönen Emenike, "Bu kulübe gönül borcum var, ayrıca kapatılacak bir hesabım..." dedi.

'Hesabı kapatmaya geldim'

Fenerbahçe'nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, Sabah gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Arsenal ile Şampiyonlar Ligi'nde önemli bir maça çıkacaksınız. Nasıl bir karşılaşma bekliyorsun?

Bizim için çok güzel bir maç ve iyi bir fısat olacak. Son maça çok büyük hayal kırıklığına uğradık Konya'da. O yüzden her oyuncu Arsenal maçında bunu telafi etmek için bir adım daha fazla atacak. Aramızda böyle konuştuk. Takım olarak biz de çok kaliteliyiz. Ne Arsenal'in hocası Arsene Wenger'e ne de başka birine kendimizi kanıtlamak için oynamayacağız. Biz geçen senenin yarı finalisti olarak bu maça çıkacağız ve en iyisini yapacağız.

Türkiye Ligi'nde kiminle yarışırsınız?

Şu anda tahmin yapmak zor. Daha ilk hafta geride kaldı. Ama Fenerbahçe bu sene elinden geleni yapacak. Taraftarımız desteğini esirgemesin.

Ersun Yanal için neler söylersin?

Beni istediğini ve bana çok güvendiğini söyledi. Benden çok şey beklediğini anlattı. Hem onun için hem de büyük taraftar için elimden geleni yapacağım. Onun güvenini boşa çıkartmayacağım. Bana güvenenleri utandırmayacağım.

Türkiye'ye geliş hikayen nedir?

Önce Ankaragücü için geldim. Beni denemek istediler. Belli bir antrenman döneminden sonra anlaşma imzalamak istediler. İki takım başkanları arasında maddi anlamda mütabakat sağlanamadı. Anlaşmaya varılamadı. G.Birliği'ne gittim. Türkiye'den birçok Anadolu takımı benimle ilgilendi. Bir dostluk maçında Karabük hocası Yücel İldiz beni beğendi. Daha sonra Karabük ile antrenmana çıktım. Beğenildim ve Türkiye maceram başladı.

Yaşanan şike sürecinde en çok senin para sayma görüntülerin konuşuldu. Bu konuda neler söylersin?

(Kahkaha atıyor) Ben ancak buna gülüyorum. O görüntüler hiçbir zaman ortaya çıkmayacak. Çünkü öyle bir görüntü yok. Bunu artık herkes biliyor.

Neden Fenerbahçe'ye döndün?

Fenerbahçe'ye döndüm çünkü, bu formayı giymek benim hayalimdi. Biliyorsunuz iki yıl önce hayatımı değiştiren beni en çok mutlu eden olay gerçekleşmişti. Fakat formasını bile giyemeden ayrılmak zorunda kalmıştım. O günleri hatırlamak istemiyorum. Geleceğe bakmak istiyorum. Bu kulübe bu takıma borcum var, gönül borcum var.

Ailem Nijerya'da yaşıyor. 10 kardeşiz. 7 erkek, 3 kız. Babam işadamı ama artık ben ve kardeşlerim para kazandığı için çalışmıyor. Herkesle dost olmayı seven bir insanım. Henüz evlenmedim ve evliliği de düşünmüyorum. Benden başka futbol oynayan kardeşim yok. Eskilerde oynuyorlarmış ama amatör olarak. Ben ailenin en küçük çocuğu ve tek futbolcusuyum. Ailemin İstanbul'a gelmesini istiyorum.

Çocuklara yardım etmek güzel

Her zaman Nijerya'ya gittiğimde sosyal projelerde yer alıyorum. Evsiz çocuklara yardımcı olmaya çalışıyorum. Tüm çocuklar iyi bir hayatı hak ediyor. Bu işler için çalışmak beni mutlu ediyor.

İdolüm Amokachi

Benim için Daniel Amokachi (Eski Beşiktaşlı futbolcu) çok önemli bir isim. Kendime hep onu örnek aldım. Futbol stilimiz de birbirine benziyor. Dünyanın en iyisi kesinlikle Ronaldo.

Emre'ye meydan okudu

Playstation'da çok iyiyim ve bu konuda iddialıyım. Spartak Moskova'da oynarken hep Barcelona'yı seçiyordum. Şimdi ise Fenerbahçe'yi alıyorum ve hep kazanıyorum. Şu anda takım arkadaşlarımdan kimseyle oynamadım. Emre'nin iyi olduğunu duydum ama en iyisi benim, oynarsak onu yeneceğimden şüphem yok.

Golü mutlaka birisi atar ben ya da başkası. Ben istediğim kadar gol atayım takım kazanmadıkça bir işe yaramıyor. Birlikte oynamamız ve golleri birlikte atmamız gerekiyor. Gol atacak biri her zaman çıkar. Gol krallığı konusunda kendimi baskı altında tutmak istemiyorum. Ben tek başıma oynamıyorum. Takım oyuncusuyum. O yüzden arkadaşlarımla birlikte oynamak en önemli şeydir.

Drogba'ya saygı duyuyorum

Drogba herkesin çok iyi tanıdığı harika bir oyuncu. Onun hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok. Herkes ne kadar yetenekli ve güçlü bir futbolcu olduğunu zaten biliyor. Afrika Kupası'nda ona karşı oynadım ve kazanan Nijerya yani biz olduk. Çok saygı duyduğum bir oyuncu. O da başarısına rağmen alçakgönüllü bir insan.

(Sabah)

Haberin Devamı