Gazete Vatan Logo
Süper Lig "Hayattan kırmızı kart yemeyin"

"Hayattan kırmızı kart yemeyin"

Trabzonspor'un efsane oyuncusu ve eski milli futbolcu Hami Mandıralı, unvanların gelip geçici olduğunun altını çizerek, "İnsanlık her zaman baki kalır. Lütfen iyi futbolcu olurken, iyi insan olmayı da unutmayın. Hayattan kırmızı kart yemeyin. Ben hep örnek olmaya çalıştım. Sizler de örnek olun, iyi insan olun" dedi.

"Hayattan kırmızı kart yemeyin"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Sporun Mutfağındakiler Paneli' ile spor dünyasının önemli isimlerini Mersinlilerle buluşturmaya devam ediyor.

Gazeteci Emre Tilev’in moderatörlüğünü üstlendiği panel, topa saatte 269 kilometre hızla vurarak futbol tarihine geçen ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Hami Mandıralı, futbol hayatına Bursaspor’da başlayan ve ardından hem Galatasaray’da hem de Fenerbahçe’de forma giyen, sol bek mevkinde oynayan eski milli futbolcu Semih Yuvakuran, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu 'Türk tankı' lakaplı Mahmut Demir ile Atıcılık Dünya Şampiyonu Yusuf Dikeç’in katılımıyla gerçekleşti.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen paneli dinleyenler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, çok sayıda öğrenci ve öğretmen yer aldı. Panelde konuşan Hami Mandıralı, her zaman sevdiği işi yaptığını ve peşinden koştuğunu söyledi. Futbolcu olmak için çok mücadele ettiğini kaydeden Mandıralı, "Çok fedakarlıklar yaptım. Sonunda da evet futbolcu oldum. Ülkemin en güzel takımlarından bir tanesinde, Trabzonspor’da 15 yılım geçti. Gençlere şunu söylemek isterim ki, unvanlar gelip geçicidir. Ama insanlık her zaman baki kalır. Lütfen iyi futbolcu olurken, iyi insan olmayı da unutmayın. Futbol hayatımda haksız yere bir defa kırmızı kart yedim. Yıllar sonra Ahmet Çakar televizyonda kendi de itiraf etti. Hayatımda yaptığım bir yanlış vardı, o da Hami’ye kırmızı kart göstermekti dedi. Bu da benim için çok anlamlı bir şey. Bunlar futbolda olağan şeyler. Hayattan kırmızı kart yemeyin. Ben hep örnek olmaya çalıştım. Sizler de örnek olun, iyi insan olun. Gerçekten unvanlar, apoletler gelip geçici. Fakat insanlığınız herkesi ilgilendiriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı