Gazete Vatan Logo
Futbol Güney Kore'den ilginç öneri

Güney Kore'den ilginç öneri

FIFA Başkanı Gianni Infantino ile bir görüşme yapan Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, 2030 Dünya Kupası'nın Kuzey Kore'nin de olduğu bölgesel bir blok tarafından düzenlenmesi önerisinde bulundu

Güney Kore'den ilginç öneri

Kuzeydoğu Asya'da Kuzey Kore merkezli nükleer füze krizi yaklaşık 2 aydır dünyanın gündemini meşgul ediyor. Peki ABD, Japonya, Çin, Güney Kore ve Kuzey Kore gibi bölgenin tüm önemli ülkelerini karşı karşıya getiren krize çözüm futbol olabilir mi? Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e göre evet, futbol Asya'daki krizin bir çözümü olabilir.

Bu hafta FIFA Başkanı Giaani Infantino ile bir görüşme yapan Moon Jae-in, görüşmede 2030 Dünya Kupası'nın Asya'da yapılmasını önerdi. Öneride, Güney Kore, Kuzey Kore, Çin ve Japonya'dan oluşan bölgesel bir blokun kupaya ev sahipliği yapması teklifi yer aldı.

Konuyla ilgili konuşan Moon'un sözcüsü, yapılacak ortak bir turnuvanın, Güney ve Kuzey Kore arasındaki barışa katkı sağlayacağını ve bölgedeki gerilimi azaltacağını söyledi. Moon ayrıca, ortak düzenlenecek turnuvanın bölgede Avrupa Birliği benzeri, güvenlik ve ekonomi temelli bir işbirliğine zemin hazırlayabileceğini belirtti.

Mayıs ayında başkanlığa seçilen Moon Jae-in, göreve başladığı günden bu yana Kuzey Kore ile tansiyonu düşürecek açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Moon, göreve geldikten sonra Kuzey Kore'yi ziyaret ederek, Kim Jong-un'la görüşmek istediğini söylemişti.

Haberin Devamı