Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Güneş'li günler

Güneş'li günler

Beşiktaş, takımın başına Şenol Güneş'i getirdiğini resmen açıkladı.

Güneş'li günler

BEŞİKTAŞ’IN yeni hocası Şenol Güneş dün basın önünde resmi imzayı attı. 63 yaşındaki çalıştırıcıyla yapılan 2+1 yıllık anlaşmanın detayları KAP’a bildirildi. Buna göre Bursaspor’da yıllık 1.2 milyon Euro kazanan Güneş, siyah-beyazlılarda senelik 1.5 milyon Euro alacak.
İLK sene sonunda siyah-beyazlıların 500 bin Euro ödeyerek kontratı fesh etme hakkı bulunuyor. Kartal, bunun yanı sıra 1 Haziran 2017’ye dek bildirim yapmak kaydı ile mukaveleyi 1 sezon daha da uzatabilecek ve bu durumda Güneş, 2017-18’de de 1.5 milyon Euro alacak.

2 şart sundu

ANLAŞMA öncesi Güneş’in 2 şartını yönetim kabul etti. İlki sezon boyu maçların oynanacağı statlar belli olacak. Diğeri ise hem oyuncular hem de teknik heyete ödeme planı çıkartılacak ve ücretler gününde yatırılacak.

"Şampiyonluk zamanı geldi"

Beşiktaş’ın yeni Teknik Direktörü Şenol Güneş, imza töreninde umut saçtı:
“Şampiyonluk özlemini biliyorum. Benim de şampiyonluğum yok. Her şeyimi ortaya koyacağım. Giden hocanın başarılı olduğunu düşünüyorum. Onların bıraktığı yerden daha iyisini yapmak için buradayım.”
BEŞİKTAŞ’IN yeni teknik direktörü Şenol Güneş oldu... Dün başkan Fikret Orman ve 2. başkan Ahmet Nur Çebi ile birlikte imza töreninde basın mensuplarının karşısına çıkan tecrübeli teknik adam, birbirinden önemli mesajlar verdi. İşte Güneş’in açıklamalarından öne çıkanlar:
“BÜYÜK Beşiktaş’ı iyi sonuçlara ulaştırmak istiyoruz. Kulüp son 2 sezonda yeni bir yapılanmaya gitti. Hem ekonomik dengeleri düzeltmek hem tesisini yapmak hem kadro oluşturmak hem de yarışmak durumundaydı. Bütün zorluklara rağmen iyi iş yaptı. Geçen sezon Avrupa’da başarılı oldu, ligde son anda şampiyonluğu kaybetti. Giden hocanın başarılı olduğunu düşünüyorum. Ona teşekkür etmek gerek. Onların bıraktığı yerden, daha iyisini yapmak için buradayım.
‘HEYECANLIYIM’
ŞAMPİYONLUK özlemini biliyorum. Benim de şampiyonluğum yok. Ancak bu şampiyon olamayacağım anlamına gelmiyor. Örneğin geçen sezon Hamza Hoca G.Saray’da iki kupa aldı. Diğer bütün kupalar var bende. Şampiyonluğu da burada yaşamak istiyorum. O heyecana sahibim, oyuncularda da aynı heyecanı görmek istiyorum.
HER şeyimi ortaya koyacağım. İlkeli, prensipli, güzel bir Beşiktaş için elimden gelen gayreti göstereceğim. Beklentileri biliyorum, bunlara cevap vermeye çalışacağım.
GEÇEN sezon en iyi futbolu Beşiktaş ve Bursaspor’un oynadığını ifade etmiştim. Beşiktaş’ın oyun karakterinde hücum futbolu var. Oyuncu oynadığı oyundan keyif almıyorsa, izleyen de keyif almaz. Gelen seyirci keyif almalı. İşini seven, kendini geliştirenlere ve zorlayanlara biz de yardımcı olacağız.
BEŞİKTAŞ’I önceki yıllarda sürükleyen taraftarıydı. Bazen takımın da önüne geçti ki doğrusu da budur. Oyuncular üzüldüğü zaman destek olup ayağa kaldıran, sevinçlerde de abartmayan bir taraftar grubu istiyorum. Çok iyi, dik duran, sevimli bir taraftar kitlemiz var. Onları hep yanımızda görmek istiyorum.”
‘Gökhan ve Demba’nın kalmasından yanayım’
“DEMBA ve Gökhan Töre’nin kalmasından yanayım ama kulübün şartları ve oyuncunun şartlarına bakmak lazım. UEFA normları Beşiktaş’ı zorluyor, ona da bakmak lazım.”
‘Tamer Tuna ekipte olacak’
“YARDIMCILARIMIN hepsi netleşmedi. Tamer Tuna’yla görüştüm. Geçen sene birlikte çalıştığımız Miguel Peiro Montanana ve yine geçen sene birlikte çalıştığım Şeref Çiçek ekipte olacak. 1-2 arkadaş daha var.”
‘Sağ bek alacağız’
“YÖNETİMLE transfer konusunu konuştuk. Sağ bekte sayısal eksiklik var. Diğer mevkilerde de en iyisini bulmak zorundayız.”
‘Kalecilerde sıkıntı var’
“3. kaleci durumundaki Günay ortaya çıktıysa ilk 2 kalecide sorun var demektir. Önce elimizdeki kalecileri göreceğiz. Olmazsa yeni kaleci alabiliriz. Belki biraz geç kalacağız. Yeni kaleci almak da ekonomik olarak zorlayabilir. Milli takım seviyesine çıkmış kalecilerin böyle sıkıntılı duruma gitmesini anlamlı bulmuyorum. Bakacağız ve sorunu çözmeye çalışacağız.”
Orman: Güneş’e çok güveniyoruz
“Şenol Güneş, göreve geldiğimiz ilk sezon da aklımızdan geçmişti ama nasip bugüneymiş.”
BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Güneş’in imza töreninde tecrübeli çalıştırıcıyla çok önemli işler yapacaklarını söyledi. Güneş’in dürüst, namuslu, çalışkan ve çok önemli bir spor insanı olduğunu söyleyen Orman, “Esasında ilk geldiğimiz sene de aklımızdan geçmişti ama nasip bugüneymiş. Çok güvendiğimiz ve kendisine de çok güvenen bir teknik direktörümüz var. Camiamıza hayırlı olsun.
Önümüzdeki 3 ay çok önemli. Stadı bitirip, tesisleri yenileyip, takımla ilgili eksiklerimizi tamamlayıp yeni sezona gireceğiz” dedi.
‘Ya deplasman ya Başakşehir’
VODAFONE Arena’ya 20 Eylül’de dönmeyi planladıklarını belirten Orman, “O zamana kadar ilk 3 iç saha maçımızı deplasmanda oynamak istiyoruz. TFF’ye başvuru yapacağız. Bundan olumlu bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Olmadığı takdirde büyük ihtimalle Başakşehir Stadı’nda oynarız” ifadelerini kullandı.
‘Kimseyi satma niyetimiz yok’
ŞU ana kadar yaptıkları transfer çalışmaları hakkında Güneş’e bilgi verdiklerini ifade eden Orman, “Biz bütün planlarımızı mevcut oyuncu kadrosunu korumak üzerine yapmış durumdayız. Kendimizi transfer bedeli harcamak zorunda hissetmiyoruz. Futbol takımından kimseyi gönderme niyetinde değiliz ama her oyuncu alınır da satılır da” diye konuştu.

Haberin Devamı