Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Güneş'i ve Avcı'yı kutluyorum'

'Güneş'i ve Avcı'yı kutluyorum'

Futbol yorumcusu Harun Uyar, cumartesi günü oynanan zirve mücadelesi Beşiktaş- Başakşehir maçına farkı bir bakış açısı getirdi.

'Güneş'i ve Avcı'yı kutluyorum'

İşte Harun Uyar'ın yorumu:

"Öyle bir karşılaşma izledik ki, 90 dakika boyunca her an her şeyin değişeceği bir maç oldu. Maça Başakşehir çok iyi başladı. Hatta Emre oyundan çıkana kadar da iyi oynadı. Genç yıldızı Cengiz'in attığı şık golle önede geçti. İlk 30 dakika böyle geçti. Geri kalan 60 dakika da sahada durdurulumayan bir Beşiktaş vardı. Özellikle ikinci yarıya hızlı başlayan Kartal beraberlik golünü de Marcelo'nun muhteşem kafa golüyle yakaladı. Kalan dakikalar da istekli, arzulu olmasına rağmen galibiyet golünü bulamadı. Belli ki Kartal yorgundu. Şampiyonlar Ligi sonrası olur böyle şeyler. Beşiktaş iyi yolda şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. Maçın hakemi Cüneyt Çakır daha nasıl yönetsin? Hakem kimseyi memnun etmek için sahaya çıkmaz. Verdiği kararlar doğruydu.

Eleştiri yapılabilirmi ? Evet yapılabilir .

1. Goller temiz nizami

2. Başakşehir in verilmeyen 2. Golü öncesi Oğuzhan eliyle çekiliyor ve bunu gören Cüneyt Çakır gol vuruşu öncesi düdüğünü çalıyor .

3. Querasma'nın pozisyonu faul ancak kart gerektirmez. Pozisyonu iyi süzerek bunu anlayabiliriz.

Haberin Devamı

Siyah beyazlı ekibin iyi oyununa gölge düşürmek isteyenlere bir çift sözüm var. Futbol sahada oynanır. Beşiktaş sıradan bir kulüp değil. Türk futbolunun114 yıllık büyük çınarı ve ilk kulübüdür. Bir çok başarıya imza atmış, haksızlık karşısında mutavaziliğini bozmadan Beşiktaşlı duruşunu sergileyip şerefli ikincilikler diyebilen bir kulüpten bahsediyoruz. Avrupa maçında ilk yarı 3 gol yemesine rağmen soyunma odasına takımını göndermeyip alkışlayan taraftarın takımından bahsediyoruz. Daha söylenecek o kadar çok şey var ki...

Medyada Beşiktaş üstüne oyunlar oynanıyor gibi düşünmek istemiyorum ancak Quaresma'ya kırmızı neden verilmemiş? Yetmiyor Marcelo'nun gol sevincini paylaştığı bayan taraftar, "efendim Marcelo'nun alnını öpmüş bu da sarı kartmış" Hadi ordan be ! Sizin anladığınız futbol bu mu? Ne kural biliyorsunuz, ne de futbol! Sizin ki çamur at izi kalsın. Bu takıma çamurda yapışmaz lekesi de. Alınlarının teriyle oynayıp analarının ak sütü gibi helal puanları alıyorlar. Size de tavsiyem siz de işinizi iyi yapın. Bilmiyorsanız danışın, okuyun, araştırın böyle rezil olmayın.

Haberin Devamı

Tekrardan maça dönecek olursak geçen haftaki derbiden daha zevkli çekişmeli istekli arzulu güzel bir futbol ziyafeti izledik. Abdullah Avcı ve Şenol Güneş'i kutluyorum. Her iki hoca da birbirlerini iyi tanıyorlardı. Durum böyle olunca kazanan futbol oldu. Uzun zamandır Türkiye de böyle zevkli maç izlememiştim.