Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'Gerekirse Messi'yi de alacağım'

'Gerekirse Messi'yi de alacağım'

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün başarılı olması için her şeyi yapacağını söyledi:

'Gerekirse Messi'yi de alacağım'

“Daha önce Robin van Persie, Türkiye’ye gelir miydi? Gerekirse Lionel Messi’yi de transfer ederim. Neden etmeyeyim yani? En azından gidip kulübüyle konuşurum.”

BU sezonun tartışmasız transfer şampiyonu olan F.Bahçe’de başkan Aziz Yıldırım, kulübün başarısı için Lionel Messi’yi bile alabileceğini söyledi. Dün akşam HaberTürk’e konuk olan Yıldırım’ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:
“GEÇEN sezon neden transfer yapmadık; çünkü önceki sezon biz şampiyon olmuştuk. Oyuncular aynıydı, bir tek Diego’yu aldık. F.Bahçe’nin başına neler geldiğini bilmeden ahkam kesiyor herkes.
O sezonda biz 1 transfer yapmışız, Trabzon 21, G.Saray 11, Beşiktaş 8 tane yapmış... Bana şimdi ‘Parayı nereden buldun’ diyorlar. Ben de soruyorum o zaman, bunlar parayı nereden buldu? 81 milyon lira sadece kombine gelirimiz, 40 milyon lira da aldığımız hak ediş paraları var bu sezon.
‘ÇOK CİDDİYDİK’
41 milyon Euro bonservis ödedik, futbolculara aylık 4. milyon Euro veriyoruz. Bengerekirse Messi’yi de alacağım. Neden alamayayım yani? En azından gider konuşurum. Robin van Persie, Türkiye’ye gelir miydi? Ibrahimovic’i getiriyordum; G.Saray bir defa arayıp sormuş, o kadar. Biz menajeriyle temasa geçtik, ciddiyiz dedik ama sözleşme uzatmak istediklerini söyledi. Arda Turan için de çok samimiydik, 2011’de 15 milyon Euro teklif ettik, alacaktım ama vermediler. Eğer Türkiye’ye gelmek istiyorsa Arda’ya da 5 milyon Euro vereceğimi söyledim.”
‘Ribery geldi, almadım’
“TÜRKİYE’DE G.Saray’da oynadığı zamanlarda Ribery’nin menajeriyle görüştük. Benim kardeşimin ofisine geldi menajer ve Ribery’nin G.Saray’dan ayrılmak istediğini, F.Bahçe’ye gelmek istediğini söyledi. O zaman G.Saray’a ayıp olur diye transfer etmedim.”
‘Abdullah Gül’ün vicdanı rahat mı?’
“BEN 3 Temmuz sürecinde 156 seneyle yargılandım, böyle bir şey olabilir mi? Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün vicdanı rahat mı merak ediyorum. Hakkımda 6 küsür sene ceza verdiler. Vicdanı rahat mı? Bu yasanın çıkmasında sayın Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. Bu ülkede kumpas bittiyse mahkemede şimdi olacakları ve alınacak kararları göreceğiz. UEFA bana şahsi olarak ceza veremez, 45 dakika savunma yaptım. Şike davası geri çektirdiler.
BİZ yapılan haksız operasyondan dolayı üzüldük. Türkiye’de sivil ihtilal yapılıyordu ya kimse farkına varmadı. Şimdi kaçıyorlar, kırmızı bültenle aranıyorlar. Suçu olmayan adam neden kaçıyor?”
‘Emre’yi Terraneo göndermedi’
“BİZ Emre’ye ‘Seni Avrupa’ya gönderelim, orada eğitim al sonra takımın başına yönetici olarak geç’ dedik ama o oynamayı seçti. Emre’yi ne Terraneo he de Pereira bu takımdan göndermedi. Daha önce hazırlanmış raporlar vardı.”
‘Rize’de cinayete teşebbüs vardı’
“RİZE’DE otobüsümüzü kurşunladılar. O akşam F.Bahçe ligde liderdi. Takımda herkes mutluydu, bir saat sonra uçağa giderken otobüs kurşunlandı. Bir cinayet girişimi vardı orada. Nerede bunun failleri? Türkiye’de bir futbol takımını yok etmek için operasyon yapılmıştır ve bunun failleri hâlâ bulunmuyor. En büyük sorun bunu yapanların bulunmamasıdır.
YARIN bu çocukların başına yine bir şey gelirse ne yapacağız? Bu işin altından nasıl kalkacağız? Benim için o çocukların kılına zarar geleceğine 100 tane şampiyonluk gitsin. Bu olay çözülmeden ligler oynanmamalıydı. Biz bu konu hakkında konuştuğumuz zaman ‘Provokasyon yapıyorlar’ diyorlar.”
‘Rize’yi sormuşlar’
“ALMAK istediğimiz zaman Kjaer ve Nani bu kurşunlanma olayını sormuşlar. Bunu öğrendim ve onlara bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağını söyledim. İnsanlar psikolojik olarak etkileniyor ve doğal olarak bunu soruyorlar. Biz bir yere kadar konuşabiliyoruz.”
‘Nani bizi zorladı’
TERRANEO: “Transfer yaparken sadece oyuncularla iletişime geçtik. En karmaşık ve zorlandığımız isim Josef de Souza transferi oldu. Ancak Nani transferinde de çok zorlandığımızı söyleyebilirim. Van Persie’de zamana çok ihtiyacımız vardı. Manchester United ile aramızda olan iyi ilişki sayesinde bu transferi tamamlandık.”
‘Her sene 10 transfer yapılamaz’
TERRANEO, gelecek sezon bu kadar çok transfer yapmayabileceklerini söyledi: “Bizim projemiz net. Kadronun çoğunun altyapıdan gelen isimlerden olmasını istiyoruz. Ondan sonra yıldız alırız. Ben her sezon 10 tane transfer yapalım gibi bir düşünceye sahip değilim.”
‘Bielsa ile olmaz dedi’
“BUNDAN sonra futbol takımıyla sadece Terraneo ilgilenecek. Teknik direktör aradığımız zamanlarda gündemimize gelen isimlerden biri de Marcelo Bielsa’ydı. Terraneo, Bielsa ile konuştu, sonra bana gelip ‘Eğer bu hocayı getirirsek çok kavga ederiz’ dedi. Biz de vazgeçtik.”
‘Sow yolcu gibi görünüyor’
“BİZ takımda tutmak istiyorduk ama Sow geldi ve bana gitmek istediğini söyledi. Sonra da gitmek istemiyorum ama idmana çıkmayacağım diyormuş. Onun kafasını karıştırmışlar. Sow yolcu gibi görünüyor. Takımda huzur kaçıranı affetmem.”
‘Persie için Kuyt uğraştı’
“TERRANEO bütün transferlerin aileleri ile görüşmeye gitti. hepsini bir şekilde ikna etti. Benim başkanlığım boyunca en kolay sözleşme imzaladığım transfer Roberto Carlos oldu.. Robin van Persie transferinde ise Dirk Kuyt’ın da çok büyük emeği var... Robin van Persie’nin F.Bahçe’ye gelmesi için çok uğraştı. Sao Paulo Başkanı, Josef de Souza için 12 milyon Euro istedi. 8 milyon Euro’ya bitirdik. Josef’e 8 milyon çok diyorlar ama Atınç Nukan’a da 5 milyon Euro verildi. Sen Josef’in kim olduğunu biliyor musun da böyle konuşuyorsun?”
‘Feghouli artık bize gelmez gibi’
TERRANEO, taraftarın yolunu beklediği Sofiane Feghouli transferinin zora girdiğini ifade etti: “Biz transferleri iş bittikten sonra açıklamayı doğru buluyoruz. Feghouli takımda önemli yer teşkil edebilecek bir oyuncu. Ancak Valencia’nın Monaco’yu Şampiyonlar Ligi’nden elemesinin ardından Valencia’nın onu bırakacağını ve o kulüple artık daha fazla konuşabileceğimizi düşünmüyorum aslında.”
'Ataman gitmezse oyuncu vermeyeceğiz'
Ergin Atamen benim muhattabım değil. Ergin Ataman milli takıma devam ederse Fenerbahçe milli takımdaki oyuncularını geri çekecek, göndermeyecek.
Birgün Bursa'ya gittik. Bizim basket takımının hocası Zafer Kalaycıoğlu. Murat heyecanla geldi. 'Bizim antrenörü Galatasaray transfer ediyormuş' dedi. Adnan Polat'ı aradık sorduk. Öyle bir şey olmadığını söylediler. Antrenörün kafasını yıkamışlar. Antrenör bunların idmanına gitmiş, taktik vermiş galiba. Antrenörü çağırdım, kovdum. Galatasaray ile maçımız olduğu gün de odada maçı izlettim.
Ergin Ataman ile ilgili mahkememiz var. Sen Mahmut Uslu hakkında iftira attın. Sen Fenerbahçe havlusuna tekme attın. Fenerbahçe maçların taraftara yaptığın hareketler. Sonra sen bizim oyuncuları alacaksın, yanında istediğini yapacaklar, yok öyle bir şey. Ya Ergin Ataman gidip sadece Galatasaray'ın olacak, ya da sadece milli takımın. Ama aksi devam ederse ben milli takıma oyuncu göndermeyeceğim. Madem vatan hizmeti yapıyorsun, aldığın parayı şehit ailelerine bağışla. Şimdlik söyleyeceklerim bu kadar, mahkemede söyleyeceğim tekrar... Sen benim gündemimde hiç yoksun, sen kimsin ya?
Keşke her antrenör Tanjevic gibi ahlaklı ve şerefli olsa. Birgün Tanjevic'in Galatasaray'a ya da başka bir takımın taraftarına hareket çektiğini, hakaret ettiğini gördünüz mü?.. Obradovic'i istediler, hayır dedim. Ya sizde olur ya bizde kalacak.''

Haberin Devamı