Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'dan ''forvet''e servet!

Galatasaray'dan ''forvet''e servet!

Forvete Eren Derdiyok'u transfer eden Galatasaray, son yıllarda transfer bütçesinin büyük kısmını bu bölgeye yapmaya devam ediyor. Galatasaray son 4 yılda sadece forvet bölgesine yaklaşık 61 milyon Euro tutarında yatırım yaptı.

Galatasaray'dan ''forvet''e servet!

Transfer çalışmalarına son dönemde hız veren Galatasaray, forvet bölgesini Eren Derdiyok ile güçlendirirken, herkesin aklında ''Aranan golcü bulundu mu?'' sorusu var.

Galatasaray camiası ve sarı-kırmızılı taraftarlar kısa bir süre Didier Drogba'nın transferiyle bu bölgede rahat bir nefes alsa da, yine de bu birliktelikte uzun sürmediği için golcü arayışları devam etti. Galatasaray Kulübü de bu alandaki boşluğun giderilebilmesi için transfer konusunda son dönemin en büyük yatırımlarını bu bölge için yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüp son dönemde forvet bölgesi için yaklaşık 61 milyon euroluk bir maliyetin altına imza attı. Son olarak Eren Derdiyok'u kadrosuna katan Galatasaray, İsviçreli oyuncu ile birlikte, Podolski, Goran Pandev, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Didier Drogba transferleri için yaklaşık 61 milyon euroluk bir maliyete katlanmak zorunda kaldı.

SON DÖNEMDEKİ FORVET TRANSFERLERİNİN UZUN DÖNEM MALİYETLERİ

Eren Derdiyok'a ödenen 4 milyon euro bonservis bedeli ve oyuncuya 3 yıllık ödenecek sabit ücretle birlikte Galatasaray, bu transferde yaklaşık 10.45 milyon euroluk bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Lukas Podolski'de bu rakamlar yapılan 4 yıllık anlaşma ile yaklaşık 13.9 milyon euro oldu. Goran Pandev'e bonservis ödenmezken, oyuncuya sabit ücret olarak 2.4 milyon euro ödendi.

Haberin Devamı

Toulouse'dan ilk yıl kiralanan ve şu anda da gönderilmek için uğraş verilen Umut Bulut'un o dönemden bu yana Galatasaray'a maliyeti yaklaşık 10 milyon euroyu buldu. Galatasaray Burak Yılmaz için yaklaşık 14.2 milyon euro, Didier Drogba için de yaklaşık 10.6 milyon euroluk bir maliyetle karşılaştı.

Bu transferlerle birlikte Galatasaray Kulübü, transfer edilen son 6 forvet oyuncuyu için toplam 61 milyon euroluk bir maliyetle karşı karşıya kaldı.

Bonservis bedelleri ve sözleşmelerin bitişine kadar sabit ücretler dahil olarak forvetlerin maliyeti (Yaklaşık)

Eren Derdiyok - 10.45 milyon euro

Lukas Podolski - 13.9 milyon euro

Goran Pandev - 2.4 milyon euro

Umut Bulut - 10 milyon euro

Burak Yılmaz - 14.2 milyon euro

Haberin Devamı

Didier Drogba - 10.6 milyon euro

(Sporx)